Luuk en Anouk bereiken kwartfinale nationale meerkampen.

Luuk en Anouk bereiken kwartfinale nationale meerkampen.

In de afdelingsfinale van de jeugdmeerkampen speelden 4 academie-spelers mee. Luuk bij de jongens junioren, Layla bij de junioren meisjes, Marit bij de pupillen en Anouk bij de welpen. Olaf en David stonden als eerste reserve op de lijst, helaas voor hen werden zij niet opgeroepen.
De finale voor Anouk bij de welpen was een vierkamp. Anouk won haar drie wedstrijden met speels gemak: tegen Lieke, Nilsu en Noa (allen van Bijmaat) was het drie keer 3-0.
Dat belooft natuurlijk wel wat voor de kwartfinale op 6 december!

Anouk
Marit speelde in een vierkamp en startte met een duidelijke overwinning. In de tweede wedstrijd tegen Lina Bekhuis (Bijmaat) was het lastiger: Marit verloor uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game. In de laatste wedstrijd tegen Niral Gupta (Hilversum) kon Marit haar beste spel niet meer laten zien en moest zij Niral feliciteren. Marit eindigde op de derde plaats en helaas geen plek in de landelijke kwartfinale.
Layla zat in een zware poule, maar was zeker niet van plan om zich weg te laten spelen! Ze begon met een prima 3-0 overwinning tegen Daphne Tollenaar (ZTTV). Hierna verloor Layla, ondanks prima spel  twee wedstrijden met 2-3: van Neha Gupta (Hilversum) en Sharon van Zelderen (TTVN). Haar laatste wedstrijd werd afgetekend gewonnen met 3-0. Door dit resultaat eindigde Layla op de derde plaats, net niet genoeg voor de kwartfinale. Toch mag Layla terugkijken op een prima dag: goed gespeeld: mooie rally’s en een prima mentaliteit zorgden voor succes.
Luuk moest spelen in een achtkamp, voor hem veel bekende tegenstanders. Zijn eerste wedstrijd tegen teamgenoot Tim van der Leeden (SVE/WIK) was direct een kraker die Luuk won met 11-8 in de vijfde game. Willem Bakens (VTV) was met 3-0 te sterk, maar daarna volgden er nog vier sterke overwinningen. Vooral de wedstrijd tegen landelijk A speler Patrick Roest (Hilversum) was een prima pot die Luuk met agressief en gevarieerd spel in de vijfde game wist te winnen. Tegen angstgegner Manuel Rincon verloor Luuk in vijf games (na een 0-2 achterstand). Uiteindelijk eindigde Luuk met vijf winstpartijen op een keurige tweede plaats en dus een plekje in de landelijke kwartfinale.

Dus 6 december in Almere nog twee spelers in de race: Luuk en Anouk!

Coaches René en Juliet bedankt voor de begeleiding.