Anouk wint ranglijsttoernooi in Tilburg!

Anouk wint ranglijsttoernooi in Tilburg!

14 november 2015 is een legendarische dag voor het Amersfoortse jeugdtafeltennis!
Anouk wint op deze dag het toernooi in Tilburg en is de eerste Amersfoortse jeugdspeler met een A-licentie. Bij de meisjes welpen zijn er in Nederland momenteel maar 3 meisjes met een A-licentie, waarvan onze Anouk er dus 1 is!
Het was een echte “damesdag”’ in Tilburg, zonder Rikkert ook maar tekort te willen doen: de dames Layla en Anouk speelden een prima toernooi.
De mannelijke inbreng kwam dus van Rikkert bij de jongens junioren.
Rikkert mocht spelen in een nieuw samengestelde poule, dit kwam door de vele afzeggingen. In deze nieuwe poule stond Rikkert als vijfde geplaatst en moest heel goed zijn best doen om verder te kunnen. Rikkert begon wat onder zijn niveau tegen Lars Doornbos. In deze wedstrijd maakte Rikkert enkele verkeerde keuzes waardoor hij uiteindelijk in vijf games verloor. In de wedstrijd tegen Hans Hazelzet bleef het spel van Rikkert achter op zijn kunnen en verloor deze wedstrijd met 3-1. Rikkert had voor zichzelf al het idee niet meer verder te kunnen en ging hierdoor iets makkelijker en aanvallender spelen. In een spannende wedstrijd tegen Jeffrey Peek wist Rikkert de vijfde game met 11-1 te winnen. De eerste gewonnen wedstrijd was een feit. De wedstrijd tegen Robin Smits leek aanvankelijk een lastige wedstrijd te worden, doordat Robin goed spel heeft laten zien in zijn voorgaande wedstrijden. Rikkert zette Robin met een redelijk makkelijke 3-1 aan de kant. Rikkert bekeek het toernooi schema voor de start van zijn laatste wedstrijd en zag dat hij bij winst nog verder kon naar de vervolg ronde. Rikkert was dus gebrand om deze wedstrijd te winnen. Met veel goede spinballen op de return van zijn service en zeer goed geplaatste blok ballen op de spinballen van zijn tegenstander Max Vergeer. Wist Rikkert deze wedstrijd met 3-1 te winnen, nu was het afwachten of Hans Hazelet ging winnen van Lars Doornbos. Ook in deze wedstrijd werd goed tot zeer goed tafeltennis gespeeld en het publiek was enthousiast en klapte uitbundig na elke mooie rally. Helaas voor Rikkert ging Hans met 11-9 in de vijfde game ten onder, Rikkert net niet verder.

Layla speelde in een achtkamp, en moest dus flink aan de bak. Na twee snelle overwinningen werd het serieus tegen Isabelle Aandekerk: Layla won met knap spel in 5 games. Hierna volgde een lastige wedstrijd tegen Sanne Boeree (als eerste geplaatst). Sanne hield de bal lang in het spel en liet Layla de fouten maken. Layla speelde te gehaast en kon niet lekker in haar eigen spel komen: helaas een 1-3 verlies in deze wedstrijd. Maar Layla zou Layla niet zijn als ze het na deze teleurstelling niet gewoon weer oppakte: nog drie tegenstandsters moesten haar feliciteren! Hierdoor eindigde ze op een prachtige eerste plaats in deze achtkamp en dus een plekje in de vervolgrondes bij de beste vier van dit toernooi. Hierin moest Layla tegen de latere winnares Sharon Wittens en dat werd een duidelijke 0-3 nederlaag. Toch mag Layla terugkijken op een prima toernooi: goed gespeeld: mooie rally’s en mooie punten uit de service en smashes.

Anouk speelde in een zevenkamp, dus ook voor haar flink wat wedstrijden deze dag. Ze speelde geconcentreerd en maakte veel punten met haar sterke FH smash die voor menig welpje veel te hard was. Samen met een goede gevarieerde service zorgde dat voor zes winstpartijen: er werden in totaal maar twee games verloren! Hierna liet Anouk in de vervolgronde zien dat ze goed in vorm was: met een duidelijke 3-0 won ze van Tanya Misconi (ttv Amsterdam). In de finale moest Anouk voor de tweede keer tegen Lynn Schijven, in de poule was het een 3-1 winst voor Anouk. Super geconcentreerd, een flinke dosis spanning maar een mooi resultaat: 3-0 winst voor Anouk en dus de eerste prijs en een A-licentie!
Anouk hoort dus nu bij de top drie welpen van Nederland: een prachtig resultaat en een beloning voor haar harde werken.

IMG-20151114-WA0001                 20151114_170428

Al met al was het weer een leerzame dag voor Rikkert. Layla en Anouk.
Supporter Karen en coaches René en Juliet bedankt.