Succesvolle clinic van Koen en Luc bij academietraining!

Succesvolle clinic van Koen en Luc bij academietraining!

Wekelijks wordt er hard getraind bij de academietrainingen. Af en toe komt er een gasttrainer, die dan de spelers weer op een andere manier aanspreekt. Op 25 november waren dat Koen Hageraats en zijn trainer Luc Janssen.
De twintigjarige Koen speelt momenteel in de eredivisie bij Hattem, hij heeft jarenlang internationaal gespeeld en ook een aantal jaren op Papendal gewoond en getraind. Het enthousiasme en de bevlogenheid voor de tafeltennissport straalt hij van top tot teen uit, en  samen met de kennis en positieve feedback van Luc zorgde dat voor een leerzame avond voor onze spelers.
De specifieke warming up met veel coördinatie (bijv. de speedladder en tegelijkertijd een bal vangen) was een prima start.

DSCN9961        DSCN0032

Voetenwerk stond centraal en dat konden de spelers wel merken: bewegen van voor naar achteren, van midden naar zijlijn en keuzes maken tussen forehand en backhand.
Behalve dat je je benen moet gebruiken is het belangrijk om goed te kijken naar je tegenstander en de bal: zo kun je zorgen dat je op tijd naar de goede plek beweegt. Alle spelers speelden ook een oefening tegen Koen: vol enthousiasme moedigde hij de spelers aan om tot het uiterste te gaan.
Al met al was het een leerzame avond, een compliment aan alle spelers voor hun inzet en betrokkenheid!

Bijzonder was dat Luc aan het begin van de trainingen alle spelers bij naam kende en zo ook heel persoonlijk met de kinderen bezig kon zijn. Koen en Luc bedankt voor al jullie tips en enthousiasme.

DSCN0082    DSCN0027

We hopen dat jullie een andere keer terug willen komen!