Luuk en Anouk succesvol in Almere.

Luuk en Anouk succesvol in Almere.

De kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen (NJM) is altijd een prachtig evenement. In het topsportcentrum in Almere waren de tafels in twee prachtige zalen opgesteld en speelden toppers vanuit het hele land hun wedstrijden.
Eigenlijk waren er drie spelers vanuit de Academie geplaatst in deze ronde, maar helaas kon Olaf bij de pupillen niet meedoen vanwege zijn gebroken vinger.
Luuk speelde bij de junioren en had een pittige poule. In zijn eerste wedstrijd moest hij nog duidelijk warm draaien, maar na een achterstand van 1-2 in games wist hij toch op karakter met 3-2 te winnen. Tegen de als eerste geplaatste Nolan Schultz speelde Luuk een prima wedstrijd: het verlies met 1-3 was geen schande. Luuk kwam steeds beter in zijn spel: hij serveerde gevarieerd en plaatste de ballen op de goede plekken. Zijn volgende twee wedstrijden won hij  overtuigend met 3-1 en 3-0. In zijn laatste wedstrijd tegen oud teamgenoot Douwe Peper ging het om plek 2 of 3…..
Het werd een spannende strijd met snelle acties en mooie spinrally’s. Luuk won met 3-2 en eindigt op een tweede plek in zijn poule en plaatst zich hiermee voor de halve finale op 14 februari in Assen: een prima resultaat!

20151206_163025Het laatste punt van de strijd tegen Douwe!

Anouk speelde bij de meisjes welpen, helaas was er een afzegging in haar poule dus werd het een vijfkamp. De eerste twee wedstrijden werden duidelijke 3-0 overwinningen. Tegen Jules Eijkenboom van Sittard werd het een 3-1 overwinning. Vooral als Anouk haar eigen service had kon ze lekker in haar spel komen en werd Jules van tafel “gemept”. Hierna tegen een tegenstandster die Anouk al kende van eerdere toernooien: Donna Hu van Litac. Anouk speelde aanvallend, en wist ook deze wedstrijd te winnen: 3-1! Een eerste plaats dus voor Anouk!
Dit betekent dat zij geplaatst is voor de NJM finale in Panningen op 4 en 5 juni.

20151206_150755_4877  Anouk tegen Donna Hu

Al met al prachtige resultaten van onze spelers, ouders bedankt voor het supporteren, coaches René en Juliet bedankt voor het begeleiden deze dag!