Bas en Anouk schitteren op internationaal toernooi in Frankrijk

Bas en Anouk schitteren op internationaal toernooi in Frankrijk

Het afgelopen weekend waren er Amersfoortse deelnemers aan het Internationaux Jeunes de Lorraine in Pont-á-Mousson(Fr). Een toernooi met deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland. Anouk speelde mee in het team van Tafeltennisschool Den Haag in de leeftijdsklasse meisjes geboren in 2005. Bas was namens dit team het hele weekend scheidsrechter.
Voor Bas was dat natuurlijk compleet nieuw: tellen in het frans, tosmunt, gele en rode kaart op zak, tijd bijhouden w.b. de time outs en gamewissels…. Hij deed dit als jongste scheidsrechter van het toernooi geweldig: leidde maar liefst 23 wedstrijden met als hoogtepunt de jongens finale als hoofdscheidsrechter! De omheining werd voor hem open gehouden, hij werd voorgesteld aan het grote publiek en liet door middel van een vuist duidelijk zien wie het punt had gewonnen: een ware officiële scheidsrechter in de dop!

Bas voorstellen     Bas vuist

Anouk speelde in een tienkamp: zaterdag 7 wedstrijden en zondag de laatste 2 van haar poule en de vervolgrondes. Het was voor Anouk vooral een weekend met heel veel ervaring opdoen, genieten en leren. De eerste wedstrijd was tegen een Luxemburgse: een 0-3 verlies in games maar wel twee games heel krap met 2 punten verschil verloren dus dat beloofde wel wat!
De tweede wedstrijd was een Nederlandse strijd: tegen Anna Peters: de nummer 1 welp van Nederland. Anouk won de eerste game maar verloor hierna 3 games op rij.
De derde en vierde wedstrijd werden ook verloren, maar Anouk liet wel zien dat ze begon te wennen aan het niveau en zelfs de noppenspeelster uit Frankrijk moest flink aan de bak om Anouk te verslaan.
In de vijfde wedstrijd kwam de eerste winst: een duidelijke overwinning van 3-0 op de Nederlandse Elsa Develing (Scylla). Gelukkig was de eerste winst binnen van die dag!
De wedstrijd hierna was tegen de latere winnares van het toernooi. Deze Française speelde het hele toernooi zonder coach en bleek dat ook fantastisch te kunnen: ze had een vreselijk goede service en een harde  snelle spinbal: Anouk speelde voor wat ze waard was maar het werd een 0-3 nederlaag. In de laatste wedstrijd van de dag bleek hoe belangrijk een service kan zijn: de Belgische tegenstandster serveerde met een echte tomahawk en Anouk had de eerste game nodig om hieraan te wennen. In de tweede en derde game kreeg ze de service meer onder controle en dat zorgde voor mooie rally’s.
De balans van dag 1: veel geleerd, goed geconcentreerd, goede services, lekker ontspannen tussen de wedstrijden, 6 verloren, 1 gewonnen.

overzicht zaal                Anouk service

Doel voor de volgende dag: plaatsing bij de beste 8 zodat er nog een aantal wedstrijden doorgespeeld kon worden.
Op dag 2 startte Anouk met winst: 0-1 achter maar door wat tactische veranderingen een 3-1 overwinning op de Duitse Anna.
De laatste poulewedstrijd was tegen de “thuisspeelster” Clémence: een flinke dame die met veel kracht en goede services Anouk niet in haar spel liet komen: 0-3 voor Clémence.
Door de twee overwinningen in de poule mocht Anouk verder spelen in het hoofdtoernooi bij de beste 8: een prima prestatie met nog zeker 3 wedstrijden in het verschiet.
De start was tegen de nummer 1: de Française Aurélie Lemerie, Anouk ging er vol voor en wist alle games goed bij te blijven: de tweede game werd krap met 10-12 verloren maar uiteindelijk won de latere kampioene.
Hierna verder voor de plekken 5 t/m 8: Clémence stond al ongeduldig te wachten. Maar dat pakte anders voor haar uit: Anouk was fel en geconcentreerd en Clémence werd steeds radelozer….. 3-0 winst voor Anouk en door voor plek 5 of 6 tegen……Anna Peters!
De eerste drie games stond Anouk steeds een aantal punten voor, maar kon ze het toch niet afmaken: 15-17!, 8-11, 11-7, 5-11 voor Anna.
Anouk eindigde hiermee op een prachtige zesde plaats, wie had dat van te voren kunnen bedenken!

Al met al een prachtig toernooi, een heerlijk team om in te werken en heel veel dank aan de ouders van Anouk en de tafeltennisschool Den Haag voor deze fantastische uitdaging.
Spelers Dobrila, Jessa, Pepijn, Remi, Philip en coaches Arnoud en Ronald bedankt voor jullie enthousiasme en teamgeest: Bas, Anouk en ik (Juliet) hebben veel geleerd dit weekend!

teamgeest      op de trap