Niek wint in Houten!

Niek wint in Houten!

)p zaterdag 19-december was er weer een mini-meerkamp georganiseerd door de NTTB afdeling midden. Deze keer niet in Hilversum, maar in de zaal van TTV Houten. Er hadden zich 3 kinderen vanuit Amersfoort opgegeven. Dat waren Daan Dijker, Ignace König en Niek Hioe. De laatste 2 hadden in november ook al eens aan een mini-meerkamp meegedaan. Zij wisten dus hoe zo’n dag er uit ging zien. Voor Daan was het zijn eerste keer dat hij aan een toernooi mee deed.
Om 10.00 begonnen de wedstrijden. Daan en Niek waren in een poule van 6 kinderen geplaatst. Ignace kwam in een poule van 7 kinderen terecht. Hij mocht dus een wedstrijd meer spelen dan de andere 2.
De Amersfoorters gingen die dag met een eerste prijs terug naar huis. Niek werd 1e in zijn poule. Daan’s eerste wedstrijd verliep niet zo flitsend, maar daarna had hij zijn draai wel gevonden. Uiteindelijk eindige hij als 3e in zijn poule. Ook Ignace had in het begin beduidend meer moeite met zijn wedstrijden dan op het einde. Zijn laatste 2 wedstrijden wist hij echter wel te winnen, waaronder ook van de latere nr 1 van zijn poule. Hieronder staat een kort verslag van het verloop van alle gespeelde wedstrijden.
Daan:
Zijn 1e wedstrijd verloor hij kansloos met 3-0. Maar daarna was hij opgewarmd en klaar voor zijn 2e wedstrijd. Die won hij met 3-0. Alleen de 3e game was nog spannend. Hij stond met 7-9 achter, maar wist zich knap terug te vechten naar een 12-10 overwinning. Zij 3e wedstrijd won hij weer met 3-0, waaronder met een 11-0 uitslag in de 2e game. In zijn  4e partij ging het wat moeizamer. De eerste 2 games werden kansloos verloren, maar in de 3e game wist Daan beter met het spel van zijn tegenstander om te gaan. Hij heeft zelfs nog met 10-7 voor gestaan, maar uiteindelijk had hij de game toch verloren.  Zijn 5e wedstrijd won hij weer vrij eenvoudig. Voor Daan eindigde deze dag met een mooie 3e plaats.
Ignace:
De eerste 2 wedstrijden van die dag verloor Ignace kansloos van zijn tegenstanders met 3-0. Zijn 3e partij was echter wel spannend. Even leek het erop alsof hij deze wedstrijd ook weer kanloos met 3-0 zou verliezen, maar in de 3e game wist hij goed gebruik te maken van zijn backspin-service waardoor hij zelfs in het begin riant voor kwam te staan. Helaas kreeg zijn tegenstander door hoe die service terug te brengen was en verloor hij de 3e game uiteindelijk met 11-9. Zijn 4e wedstrijd verloor hij met 1-3. Beide spelers waren redelijk aan elkaar gewaagd. De 1e game won Ignace, de 2 erna verloor hij ze echter. In de 4e game stond Ignace lange tijd voor, maar wist zijn tegenstander uiteindelijk terug te komen tot een 10-10 stand. Daarna serveerde Ignace helaas fout en ging dat belangrijke punt naar zijn tegenstander.  Het punt erna was ook voor zijn tegenstander die daarmee de game met 12-10 won. Zijn 5e wedstrijd was tegen de latere nummer 1 van de poule. Geheel tegen de verwachting in won Ignace die game en stond hij met 1-0 voor. De 2 games erna gingen naar zijn tegenstander. De 4e game wist Ignace weer te winnen. In de 5e game stond Ignace op 5-3 voor tijdens de wisseling van speelhelft. De heren waren duidelijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wist Ignace de winst naar zich toe te trekken. Zijn laatste wedstrijd won hij met 3-0. De eerste 2 games kreeg hij niet cadeau, maar wist hij wel overtuigend te winnen. In de 3e game kwam hij met 2-6 achter. Gelukkig liet Ignace zich niet gek maken en bleef hij rustig verder spelen. Met zijn goede backspin-service en het goed plaatsen van de bal won hij ook deze game en daarmee ook zijn 2e wedstrijd van die dag.
Niek:
Niek won de eerste 3 partijen met 3-0. Zijn 3e partij won hij met name door het afsmashen van de hoge services van zijn tegenstander en door het goede plaatsen van de bal tijdens de vele rally’s. In zijn 4e wedstrijd kwam Niek met 0-1 achter. Door  het goed plaatsen van de bal en goede contra-ballen te spelen wist hij deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1 te winnen. Niek’s laatste tegenstander en hij waren aan elkaar gewaagd. Dat resulteerde in een 2-2 tussenstand. Niek kwam in de 5e game met 6-1 achter.  Niet veel toeschouwers dachten nog dat de winst aan zijn tegenstander kon ontgaan. Maar hij knokte zich terug tot 10-10, en wist uiteindelijk met 18-16 de laatste game te winnen. Niek was dus ongeslagen en daarmee verdiend op de 1e plaats in zijn poule terecht gekomen.

Om 14:30 werden de prijzen uitgereikt en kon Niek zijn beker in ontvangst gaan nemen. Het was voor iedereen een leuke dag geworden.

Eric Capello