Layla derde plaats in Assen!

Layla derde plaats in Assen!

Het weekend van 19 en 20 december is het weekend van Assen.
Zaterdag 19 december werd Amersfoort vertegenwoordigd door Luuk van Amstel van Hoogland en door David, Maartje en Marit van Over ’t Net. Om 7:45 uur werd er weggereden uit Amersfoort om zo rond 9:15 in “de Spreng” in Assen aan te komen.
Luuk: Speelde in een 4-kamp waar later bleek dat er 1 speler zich had afgemeld. Luuk heeft zijn goede spel wat hij kan spelen niet kunnen laten zien en heeft in de poule helaas geen wedstrijd kunnen winnen. In de troostronde kwam Luuk beter in zijn spel en wist goede rally’s te spelen en zijn spel aan de tegenstander op te dringen. Luuk wist zijn eerste wedstrijd met duidelijke cijfers te winnen. In de ¼ finale mocht Luuk aantreden tegen Thijs Beentjes (volgens Luuk “de danser”). De eerste game ging met 11-7 naar Luuk toe. In de daarop volgende games werd Luuk overmoedig en kon geen rust behouden in de rally’s, hierdoor werd Thijs alleen maar vaster in zijn spel en begon in de overwinning te geloven, dit lukte dan ook. Thijs wist met 3-1 van Luuk te winnen.
David: speelde in een 4-kamp en stond hier als laatste geplaatst. Dit gaf een rustige uitgangspositie zonder druk. De eerste wedstrijd moest David nog even aan het spel van Dylan Bruckers wennen en verloor met 11-9. Na goed herstel werden er in de volgende 3 games nog maar 8 punten verspeeld. De wedstrijd tegen Ricco Gerritsen de nummer 1 van de poule was een spannende wedstrijd die alle kanten op kon 1 game was 11-7 de overige 4 games gingen allen in 11-9. David wist met een netbal op 10-9 in de vijfde game te winnen.
De laatste poule wedstrijd tegen Jason Broos was ook zo’n spannende wedstrijd. David kwam 6-1 achter in de vijfde game en wist zich terug te vechten tot 10-10. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 14-12. Na games en punten tellen is David eerste geworden in de poule. Door naar de 1/8 finale van het hoofdtoernooi, tegenstander Jasper van Loo van SKF was met 11-3 in de vijfde game te sterk voor David.
Maartje: Mocht om 12 uur beginnen in een 4-kamp, de eerste wedstrijd tegen Britt Heij werd er hard gestreden om de punten en was naar 4 games Maartje de winnaar. De tweede wedstrijd tegen Chanel Verschoor was ook een zeer spannende wedstrijd, helaas gingen alle games met de standen 11-9, 11-8 en 11-7 naar de tegenstander. Helaas ging deze wedstrijd niet naar Maartje. De laatste poule wedstrijd tegen Mengjie Grijpink werd een echte 5 gamer, met goede slagen wisselingen en mooie rally’s. Maar helaas had deze wedstrijd ook een verkeerde afloop voor Maartje. Derde plaats in de poule betekende een plaats in de troostronde. Maartje speelde tegen Jill van Velzen en wist bijna alle slagen goed te doen waardoor er een duidelijke 3-1 op het scorebord kwam te staan. Op naar de halve finale, aantreden tegen Lisa Mattheij. Deze wedstrijd werd een over en weer van goede games en mindere games en werd in 5 games beslist door Lisa. De laatste game was Maartje duidelijk moe en last van de warmte. Na even wat rust en zo te kunnen afkoelen werd er door Maartje nog gespeeld om de derde en vierde plaats van de troostronde. Tegen Fleur Neeskens, werd dit een overwinning met duidelijke cijfers 11-9, 11-6 en 11-3.
Marit: Ook om 12 uur startte Marit met haar wedstrijden in een 4 kamp. De wedstrijd tegen Danielle Storteboom moest Marit tot het uiterste gaan om de punten te pakken. Helaas lukt dit niet en werd er in 4 games verloren. In de wedstrijd tegen Anne van Bolderen, kreeg Marit geen grip op het spel van Anne en moest helaas in 3 games de winst aan Anne laten. De laatste poule wedstrijd werd gespeeld tegen Hannah de Ruiter, na een spannende eerste game welke met 12-10 helaas verloren ging moest Marit dit nipte verlies verwerken en wilde ze te graag de tweede game winnen, dit kwam het spel niet ten goede. De game ging met duidelijke cijfers naar Hannah. De derde game werd weer spannend maar helaas ook verloren. Voor Marit dus ook spelen in de troostronde. De wedstrijd tegen Roos Veen werd pas echt spannend aan het einde van de derde en vierde game. De vierde game gaf Marit na een time out een 6-1 voorsprong bijna uit handen. Ze kwam met 9-8 achter te staan maar met goed spel toch met 11-9 de game te winnen. Halve finale tegen Dorianne Treffers werd Marit moe en kreeg last van haar pols. De wedstrijd werd in 4 games verloren en moest er nog gespeeld worden om plek 3 en 4. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Pien Kamps werd na 4 games beslist in het voordeel van Pien.

Op zondag werd al net zo vroeg vertrokken, maar nu met de spelers Rikkert, Ivo en Layla.
Rikkert: speelde in een 6-kamp en wist zijn eerste wedstrijd met enige overmacht te winnen. Na het bekijken van de nummer 2 geplaatst in de poule, gaf Rikkert aan dat het niveau niet hoog was in de poule. Dit bleek later een slecht inzicht te zijn van de poule sterkte. Tegen de nummer 3 geplaatst behaalde Rikkert nog een klinkende overwinning maar de overige poulewedstrijden moest Rikkert echt aan het werk om zijn punten, games en wedstrijden te behouden. Rikkert verloor 4 games, maar won wel al zijn poulewedstrijden. In de 1/8 finale moest Rikkert zijn wedstrijd spelen tegen Mark Hergelin. Met inspelen bleek al snel dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Alles wat Rikkert ook deed werd nog harder en sneller teruggespeeld in de eerste 2 games. In de derde game leek het wapen gevonden, vertragen, dit werd duidelijk niet prettig gevonden door Mark en Rikkert maakte meer en meer punten. Helaas net niet genoeg en deze game ging met 12-10 verloren.
Ivo: speelde ook in een 6-kamp en stond als vierde geplaatst. Ivo moest in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen Franke de Jong. Ivo begon sterk en wist de eerste game met 16-14 te winnen en uiteindelijk in 4 games de wedstrijd. Tegen Jonathan van Zijverden de latere nummer 1 van de poule wist Ivo geen potje te breken en verloor vrij kansloos met 3-0. De wedstrijd tegen Welmer Goudt, liet Ivo goed spel zien maar kwam aan het einde van iedere game net te kort. Een verlies met 3-0. Tegen Marco de Weerd was duidelijk Ivo de sterkste speler en wist met duidelijke cijfers deze wedstrijd met 3-0 te winnen. De laatste wedstrijd waarin niets meer op het spel stond voor beide spelers werd er ontspannen gespeeld en werd het bijna een trainingspartij. De wedstrijd werd door Ivo met 3-1 gewonnen. Derde in de poule net niet genoeg om door te gaan naar de vervolgronde.
Layla: speelde haar laatste ranglijsttoernooi voordat ze naar de senioren gaat en wilde bovenal een goede prestatie neerzetten. Layla begon zeer sterk aan haar wedstrijden en wist na 3 gewonnen wedstrijden op rij dat er zeker kansen waren vandaag. Deze kansen werden nog groter toen Layla van Iris Brouwers de nummer 1 geplaatst in de poule met duidelijke cijfers wist te winnen 7-11, 11-2, 11-8 en 13-11. Layla was duidelijk op dreef en won ook de laatste poulewedstrijden zonder enige twijfel van Marleen IJsseldijk 3-1 en Denise Peys 3-0. Op naar de halve finale tegen Lotte Altema. In deze wedstrijd werkte door de kracht van Lotte niets meer van wat Layla ook probeerde alle backspin ballen werden hard en geplaatst geopend, alle aanvallen werden Layla werden nog harde teruggeslagen. De wedstrijd ging dan ook met 3-0 verloren. Layla was duidelijk teleurgesteld, geen B-licentie gehaald. Na wat negatieve momenten voor haar zelf toch herpakt om de wedstrijd om plaats 3 te spelen tegen Iris Brouwers. Tegen Iris moest te winnen zijn heeft Layla in de poule ook al gedaan. Dit is tevens ook het gevaar van overschatting eigen kansen en onderschatting van de tegenstandster. De eerste game ging al snel naar Layla toe met 11-6. De tweede game liep Layla al gauw naar een ruime voorsprong, welke toch nog knap werd terug gehaald door Iris, Maar Layla won deze met 11-8. De derde en laatste game werd toch nog spannender maar was wel de laatste van de dag 13-11 voor Layla.
Layla neem afscheidt van de jeugdtoernooien met een welverdiende derde plaats in Assen.

Na twee vermoeiende dagen een mooi resultaat voor onze spelers. Met dank aan de begeleiders en supporters, voor het vervoer en de coaching.

Assen, Layla