Hooglandse kampioenschappen: onze spelers doen het goed!

De Bieshaar was zaterdag 9 januari gevuld met tafeltennistafels en veel enthousiaste tafeltennissers. Bij de jeugd waren er deelnemers van Hoogland, Over ’t Net en uit het dorp Hoogland. Voor de niet-clubleden was het best een flinke opgaaf om tegen de getrainde jeugdspelers hun wedstrijden te winnen, toch werd er ook door hen moedig gestreden.
De Academiespelers lieten zien dat ze niet voor niets wekelijks hard staan te trainen: het niveau van de jeugd was werkelijk prima! Menig senior en toeschouwer sprak waardering uit voor het hoge spelniveau van de jonge spelers en speelsters.
In het dubbelspel werd de titel gewonnen door Mees Noortman en Olaf Kooijman, zij wonnen in de finale van Rody van Kuijl en Sven Bakker.
In de leeftijdsklasse tot 12 jaar won Mees Noortman zijn tweede titel: hij won in de finale van de tienjarige Anouk van den Boom. Op de derde plaats eindigde Olaf Kooijman.
In de leeftijdsklasse tot 17 jaar waren het de jonkies die de boventoon voerden: Sven Bakker (14 jaar) won de finale van Bas van den Boom (12 jaar). Derde werd in deze klasse Maartje van der Lingen.

Maar niet alleen in de jeugdklassen lieten de Academiespelers zien dat er goede vooruitgang wordt geboekt: bij de senioren speelden de “oudere jeugdspelers” Jona Smidt, Tessa van Antwerpen, Rikkert Menses, Rik van Es en Luuk van Amstel een aardig potje mee.
Wat heet een aardig potje: Luuk en Rik behaalden zelfs de laatste vier in de A-klasse!
In de halve finale verloor Rik van de gedoodverfde kampioen Jesse Coljee, Luuk won zijn halve finale van Benjamin Engels.
De finale werd een spannende strijd: Luuk kwam met 2-0 voor, Jesse kwam weer gelijk tot 2-2. Mooie rally’s, snel spel en volop beleving bij de finalisten. Uiteindelijk ging de winst naar Jesse met 11-9 in de vijfde game. Toch een mooie prestatie van de zestienjarige Luuk: vorig jaar zesde, nu tweede: dat belooft wat voor het volgende jaar!!!!

Volgende week zal er nog een flinke delegatie meedoen aan de afdelingskampioenschappen in Hilversum, dus voldoende momenten om wedstrijdritme op te doen.
Al met al een mooi begin van het nieuwe kalenderjaar, nog drie weken trainen totdat de eerste competitiewedstrijd (op 30 januari) van start gaat!