Daniel pupillenkampioen afdeling midden!

Daniel pupillenkampioen afdeling midden!

 

Op zaterdag 9 januari waren René, Marit en Daniel al vroeg op pad voor de afdelingskampioenschappen in Hilversum.
Zowel Marit als Daniel begonnen deze dag met een samengesteld dubbel. Deze dubbels waren niet echt succesvol voor Marit en Daniel. Het voordeel was natuurlijk wel dat ze lekker ingespeeld waren voor hun enkelwedstrijden.
In jeugdklasse 4 speelde Marit en Daniel sterke wedstrijden in hun poule. Daniel wist al zijn partijen te winnen en werd eerste in zijn poule.
Marit mocht 3 wedstrijden spelen, waaronder tegen Emma Ketzer, eerder op de dag haar dubbelpartner. Marit wist alle wedstrijden te winnen met goed spel. Ook Marit eerste in de poule. Allebei door naar de kwartfinale, helaas was deze wedstrijd tegen elkaar. Daniel bleek toch nog een maatje te groot voor Marit en wist vrij eenvoudig met 3-0 te winnen. In de halve finale mocht Daniel tegen Tim Hoveling (Hilversum). Daniel wist goed tegenstand te bieden maar kwam uiteindelijk toch te kort.
Marit speelde in Meisjes 3 tegen Aniek Jansen van Rega. Marit wist uiteindelijk deze wedstrijd met 11-6 in de derde game te winnen. Een goede prestatie nadat de eerste 2 games telkens met 2 punten verschil naar Marit gingen. De tweede wedstrijd was tegen Rosaline Lenting van Gispen. Deze wedstrijd ging met bijna dezelfde gamestanden naar een 2-2 tussenstand in games. De laatste game moest de beslissing geven, deze game ging tot het einde over en weer en helaas trok Marit aan het kortste eind, verloren met 13-11. Wel voldoende om door te gaan naar de halve finale. Hier mocht Marit wederom tegen Emma Ketzer van Almere United. Emma had duidelijk geleerd van de eerdere wedstrijd tegen Marit en wist de bal precies zo te spelen dat Marit er net niet goed bij kon om de bal een goede spin te geven. Helaas werd deze wedstrijd dan ook met 3-0 verloren.
Daniel speelde zijn wedstrijden in pupillen 3. De eerste wedstrijd speelde Daniel tegen Koen Gerhards van Huizen. Nadat de eerste game nog met 11-7 verloren ging wist Daniel dat in de hierop volgende games goed recht te zetten. 3-1 voor Daniel. De tweede wedstrijd was tegen Bjarne Olofsen van Hilversum. Deze wedstrijd kende een spannend verloop en kon alle kanten op, echter wist Daniel in 3 van de 4 gespeelde games aan het langste eind te trekken en werd zo eerste in de poule. In de halve finale mocht Daniel tegen Olivier Rowe van Hilversum aantreden. Hier ging de eerste game met 11-9 verloren, Daniel herpakte zich goed na verlies en wist de volgende 3 games te winnen. Een finaleplaats was het resultaat, hier kon Daniel opnieuw aantreden tegen Koen Gerhards. Mede door finalespanning ging ook hier de eerste game verloren. Je kon duidelijk zien dat Koen erop gebrand was om van Daniel te winnen. Daniel liet zich niet van de wijs brengen en bleef zijn goede aanvalsbal op diverse plaatsen op tafel te spelen. Dit bleek genoeg om de wedstrijd met 3-1 te winnen. Een mooie eerste plaats!

René bedankt voor het rijden en coachen, Jacqueline bedankt voor de terugreis. Het was een lange dag met een mooi resultaat. 17 januari dag 2 van de afdelingskampioenschappen.