Mooie resultaten bij Afdelingskampioenschappen in Hilversum.

Mooie resultaten bij Afdelingskampioenschappen in Hilversum.

Met 7 spelers en 3 coaches waren we al vroeg aanwezig in Hilversum.
Er werd gestart met de dubbels: al onze combinaties werden in de poule uitgeschakeld. Rikkert en David speelden in de hoogste ratingklasse en maakten het de latere kampioenen (Sander van Buul en Elwin Huiden) wel heel lastig: helaas toch een 2-3 verlies.
Iedereen was nu wel prima ingespeeld en kon vol goede moed beginnen aan het enkelspel.
Hanno werd poulewinnaar in de junioren 2 klasse. In de vervolgronde verloor hij helaas. In de jeugd 3 klasse won en verloor hij een partij, helaas dus ook hier uitgeschakeld.
Bij Layla waren er bij de meisjes 2 klasse wat poules omgewisseld, dit was zeker niet in het voordeel van Layla. Ze won 1 wedstrijd, maar verloor met 1-3 van Elin Nootebos (de latere kampioene). Niet verder in deze klasse dus. In de jeugd 2 klasse verloor Layla twee wedstrijden met 1-3, dus een vroege uitschakeling was een feit.
Rikkert speelde in de hoogste klassen mee: op zich dus al een prachtig resultaat. Dat het daardoor ook moeilijk zou worden was van te voren wel duidelijk, maar gamepjes pakken en goed spelen waren voor hem het devies. En dat deed hij in de junioren 1 klasse ook goed: verlies met 1-3 van Willem Bakens (kampioenspoule VTV) en een verlies met 0-3 van Milo van Wierst (TTVN landelijk B). Helaas kon hij dit niveau niet doortrekken in de jeugd 2 klasse: een onnodig verlies tegen Jibbe van Vliet (Rega), maar gelukkig wel winst tegen Iris de Bie (Hilversum). Ook voor Rikkert was dit het einde van het toernooi.
David had bij de kadetten 1 klasse een zware poule: ook de latere kampioen Elwin Huiden was zijn tegenstander. David wist nog wel een game tegen Elwin te winnen, maar moest in deze poule alle drie zijn tegenstanders feliciteren. In de jeugd 2 klasse verging het hem beter:  in de kwartfinale een mooie winst op Sharon van Zelderen (TTVN landelijk B). Hierna was Nick van Dijk (WIK landelijk C) echt een maatje te groot: 0-3 verlies.
Maartje speelde bij de meisjes 2 klasse eerst in een poule van vier. Zij won met rustig en bekeken spel alle drie haar wedstrijden en stond daarmee ook direct in de finale! Die finale was tegen Elin Nootebos, Maartje was niet echt in goede doen. Elin had duidelijk het betere van het spel, toch bleef het heel spannend. Uiteindelijk verloor Maartje met 2-3, maar was er dus wel een mooie tweede plaats! Bij de jeugd 2 klasse verloor Maartje haar twee wedstrijden in de poule.
Laurens werd poulewinnaar in de junioren 2 klasse en won in een spannende wedstrijd in de kwartfinale van Esli Smit (Bijmaat). De halve finale was een hele bijzondere: beide spelers met noppen: het nodige “duwwerk” maar uiteindelijk was Laurens de sterkste! Een prachtige finaleplaats voor hem tegen een bekende: Ivo was zijn tegenstander en die was met 2-3 net een maatje te groot. Toch een prachtig resultaat van Laurens! In de jeugd 2 klasse was de poule het eindstation voor Laurens.
Ivo speelde in de junioren 2 klasse een prima toernooi. Winst in zijn poule en een spannende kwartfinale na 0-1 achter keurig alsnog gewonnen (met dank aan coach Layla!). Ivo speelde goed: mooie spinrally’s, grandioze inzet en een prima backhand! Ook de halve finale was een mooie wedstrijd om te zien en Ivo won ook deze. In de finale tegen Laurens wel spanning, maar uiteindelijk de titel voor Ivo: een prachtige prestatie!!!
In de andere klasse (jeugd 2 ) kwam Ivo niet door zijn poule.

Al met al een prima toernooi voor onze spelers en met drie prijzen terug naar Amersfoort. Daar kunnen we trots op zijn! Coaches Gerrit, René en Juliet bedankt voor de begeleiding.
Op naar de competitie over twee weken, wij zijn er klaar voor!

Maartje prijs AK 16        Ivo prijs AK 16_n     Laurens prijs  AK 16