Marit en David strijdend ten onder in Hoorn

Marit en David strijdend ten onder in Hoorn

Dit jaar is er door de NTTB gekozen voor een iets andere opzet van de B-ranglijsttoernooien. Om spelers veel te laten spelen en de wachttijden te beperken spelen de spelers in een meerkamp waarna enkel de nummers 1 en 2 doorgaan naar de volgende ronde.
Onze deelnemers waren David bij de junioren en Marit bij de kadetten. Verder deden ook Jeffrey (uitkomend bij dit toernooi voor SKF) en Jibbe (trainend bij de academie op vrijdag, maar competitie spelend bij Rega) bij de junioren mee.
Marit zat in een vijfkamp en startte met een flinke kraker: met 2 punten verschil werd er in de vijfde game verloren van Melanie Bosselaar. Marit speelde soms net iets te onrustig, maar liet ook hele mooie rally’s zien. Ook de volgende wedstrijd tegen Danielle Storteboom (de latere winnares van het toernooi) werd in 5 games verloren: Marit zat er echt dicht bij, maar op het einde vielen de punten net de verkeerde kant uit. Tegen Kaera Yi werd in 4 games verloren, maar gelukkig werd de laatste wedstrijd met een duidelijke 3-0 gewonnen. Later bleek dus dat Marit ook wel in de sterkste meerkamp had gezeten: Danielle won het toernooi en Kaera werd tweede, dus niet zo verwonderlijk dat het lastig was….
Ook David zat in een vijfkamp en hij startte, ondanks dat hij niet tevreden was, met een overwinning. Hierna volgde de verrassing van de dag: van de als vierde in zijn poule geplaatste Tyron Estifanos verloor David in vier games. Hierdoor werd het moeilijker om bij de eerste twee te eindigen, wetende dat hij nog tegen de sterke Jason Broos (Hotak) moest spelen. Wedstrijd drie werd met 3-0 gewonnen, maar de laatste werd verloren van Jason. Hierdoor eindigde David op de derde plaats, en betekende dit dus einde toernooi.

Ook Jeffrey en Jibbe kwamen hun poule niet door. Jibbe verloor zijn laatste wedstrijd krap in vijf games, Jeffrey had te veel last van een polsblessure om goed voluit te kunnen spelen.
Al met al konden we op tijd naar huis, niet helemaal van te voren bedacht dat het zo zou lopen maar dat is sport….

René en Juliet waren de coaches van deze dag: bedankt!