Meisjes van negen op de Academie-training

Meisjes van negen op de Academie-training

Op de vrijdagtraining in de Neng  trainen ook Lieke en Anouk: twee pittige dames van negen jaar.
Anouk speelt bij ttv Hoogland, Lieke bij Bijmaat uit Huizen. Beide meisjes zijn uitverkoren om de afdeling Midden te vertegenwoordigen tijdens de afdelingsontmoeting op 30 november in Grootebroek. Anouk en Lieke spelen dan in een achtkamp, tegen andere meisjes van hun leeftijd.
Als voorbereiding op deze dag trainen ze nu in de Academie-training, om elkaar te leren kennen en om goed voorbereid te zijn. Juliet zal het team die dag gaan begeleiden. Natuurlijk een hele eer om je afdeling te vertegenwoordigen, dus daar zijn we trots op!
Om ze iets beter te leren kennen heb ik ze een paar vragen gesteld.

Hoe lang zit je al op tafeltennis en waarom heb je voor tafeltennis gekozen?
Lieke:
Ik zit nu 1,5 jaar op tafeltennis bij tafeltennisvereniging Bijmaat in Huizen. Mijn broertje begon met tafeltennissen en toen ben ik meegegaan met de proefles en toen vond ik het zelf ook wel leuk. Daarna ben ik een paar keer voor proef meegegaan en ben ik erop gebleven.  (mijn papa tafeltennist heel goed bij Hilversum!)
Anouk: Ik zit ongeveer 1,5  jaar op tafeltennis. Omdat mijn broer op tafeltennis zit, wilde ik het eens proberen. Ik vond het super leuk en ben er mee doorgegaan.

Hoe vaak train je en bij welke trainers?
Lieke:
Ik train 2 x in de week. Op dinsdag van 17.45 tot 19.00 onder leiding van Bert Olofsen en op donderdag van 18.30 tot 19.30 bij Zen Schoonheim. Deze maand (november) mag ik 4 x meetrainen bij de tafeltennisacademie in Hoogland.
Anouk:
Ik train 3x in de week. Op dinsdag een uur bij Koen. Op donderdag een uur bij Rogier en op vrijdag 1,5 uur bij Juliet op de Academie. En ik ben reserve speler in het team van mijn broer. Als het nodig is speel ik ook op zaterdag dan competitie.

Wat vind je leuk aan de Academie-training?
Lieke:
De warming-up vind ik leuk om te doen. Ik vind het leuk om steeds met andere kinderen te spelen. Het is ook leuk dat ik nu een nieuwe en betere service heb geleerd.
Anouk:
Het niveau is hoog. Dat vind ik heel leuk. Want dan kan ik ook meer leren. Ik wil graag heel goed worden.

Lieke (2) Anouk van de Boom

Vertel eens aan andere meisjes wat er leuk is aan tafeltennis?
Lieke:
Het is leuk om met iemand te tafeltennissen. Je moet steeds heen en weer lopen en je kan spinballen geven. Je kan winnen door slimme techniek. Het is een snel spel.
Anouk:
Je leert allerlei soorten technieken en effecten aan een bal te geven. We spelen leuke spelletjes en wedstrijdjes. Als je goed oefent word je steeds beter. We hebben ook veel plezier met elkaar. Ik wordt er altijd vrolijk van. En wat ook erg leuk is. Op de camping verwachten ze vaak niet dat ik als meisje al zo goed kan tafeltennissen. Dat is grappig want ik win vaak. Ik ben nu al beter dan mijn vader en moeder.

Wie gaan er met je mee op 30 november en wat denk je van het toernooi?
Lieke:
Mijn vader, moeder en broertje gaan met mij op 30 november. Ik vind het speciaal dat ik mee mag doen. Ik heb er zin in!
Anouk:
Mijn moeder gaat met me mee. Ik speel samen met Lieke. We zijn samen een team. Ik denk dat we goede kans kunnen maken want we hebben Juliet mee als  coach.

Wil je zelf nog iets vertellen?
Lieke:
Je kan met iedereen tafeltennissen. Het is zo leuk dat het eigenlijk niet uit maakt tegen wie je speelt.
Anouk:
Ik heb er veel zin in.

Nog een weekje trainen en dan zal het gebeuren: veel succes in Grootebroek Lieke en Anouk!