Peter en Laurens spelen tijdens Nederlands Kampioenschap in Zwolle

Peter en Laurens spelen tijdens Nederlands Kampioenschap in Zwolle

Tijdens het Nederlands kampioenschap voor senioren is er ook altijd een interessant jeugdtoernooi: het jeugdklassentoernooi. Van alle 8 afdelingen komen de spelers met de hoogste percentages tegen elkaar uit in een meerkamp. Uit Amersfoort mochten Laurens en Peter deelnemen aan dit toernooi, omdat zij een hoog percentage hadden behaald in de najaarscompetitie. Het leuke van dit toernooi is ook dat in de zaal ernaast de senioren spelen, dus als er even tijd over was kon je ook nog kijken hoe de top senioren van Nederland tegen elkaar speelden.
Het werd een bijzonder toernooi waarbij beide jongens iedere ronde hetzelfde presteerden, alsof ze niet voor elkaar onder wilden doen…

Laurens moest in zijn eerste wedstrijden erg wennen aan de krappe opstelling van de tafels: hierdoor was concentreren lastig en maakte hij te veel eigen fouten. De start met 2 verliespartijen was eigenlijk niet nodig. Daarna herpakte hij zich goed en won hij 3 wedstrijden op rij. In zijn 6e wedstrijd stond hij met 2-0 voor, maar die werd toch nog met 2-3 verloren. Dit bleek de beslissende wedstrijd voor doorgang naar de vervolgronde. De laatste wedstrijd werd nog wel met 3-0 gewonnen, maar helaas een vierde plaats en dus geen vervolgronde meer.

Ook Peter verloor zijn eerste twee wedstrijden, en pakte er toen drie op een rij. Zijn draaiballetjes en lastige service zorgde voor enige frustratie bij zijn tegenstanders. Zijn zesde wedstrijd werd een bijzondere: in alle games stond Peter rond de 8 met 3 punten voor, toch verloor hij iedere game nipt. Door deze verliespartij en winst in de laatste wedstrijd was ook voor Peter de vervolgronde niet meer haalbaar.

Al met al lekker veel wedstrijden gespeeld, en daarna nog kunnen genieten van alle mooie wedstrijden bij de toppers in de andere hal.
         

Van de afdeling Midden kregen de jongens een mooi shirtje: een mooi aandenken aan deze dag!