Vijf dagen trainen in Düsseldorf: wat een ervaring!

Vijf dagen trainen in Düsseldorf: wat een ervaring!

Met 7 spelers vanuit de Tafeltennisacademie vertrokken we maandag 27 februari voor een trainingsstage naar de Tafeltennisschool in Düsseldorf.  Marit, Ivo en Anouk met Juliet zouden blijven tot vrijdag, Mees, Olaf, Rikkert en David tot woensdag. Er was ook een groep van 8 spelers en twee trainers uit Ede, de meesten van hen kenden we al vanuit eerdere trainingsstages.
We kregen twee fantastische trainers toegewezen: Jiade Fang (een Chinese trainer die vroeger met het Chinese team gewerkt had en een specialist in meerballentraining) en Charly Weber (een trainer in een rolstoel die in 1992 bij de para Olympische Spelen goud won). Samen met Frank du Bois en Lilly Hendriks (trainers uit Ede) en Juliet konden de 15 spelers dus volop genieten.
Het was zwaar: twee trainingen op een dag, maar er is ook heel veel plezier gemaakt en veel geleerd.
Het sportcentrum was fantastisch: mooie tweepersoonskamers, heerlijke maaltijden en een prima trainingshal onder hetzelfde dak.
Tussendoor konden we een kijkje nemen bij de training van het Duitse team: indrukwekkend om vooral te letten op het tempo dat er gespeeld wordt. Ovtcharov (de nummer 5 van de wereld) hebben we aan de ontbijttafel gezien, helaas hebben we hem niet zien trainen.
Iedere deelnemer kreeg een sessie meerballentraining en een video analyse, die zeer leerzaam was. Mooi om te zien dat veel spelers ook al direct met een aantal punten aan de slag ging tijdens de trainingen.
De sfeer in de groep was prima, er werd hard gewerkt en er was tijd voor spelletjes, een bowlingavond en een dubbeltoernooi.
Op woensdag gingen David, Mees en Olaf weer naar Amersfoort; Rikkert kon toch nog blijven tot vrijdag. Op donderdag is er hard getraind op een nieuwe service, dus dat gaat iedereen nog wel beleven!
Na de laatste training op vrijdag waren er veel lovende woorden van de Duitse trainers: een heerlijke groep om mee te werken, die er altijd vol voor ging. Ook wij waren enthousiast en denken dat dit zeker een vervolg kan hebben….
Ivo verwoordde het prachtig: “een super week met gezellige mensen en de hobby die ik het liefste doe”.
Al met al een topweek voor onze spelers, ook ik heb weer veel energie opgedaan dus de komende periode kunnen we er samen weer tegenaan!

Ouders bedankt voor het halen of brengen, wij hebben er van genoten.

Wil je de foto’s zien? Kijk onder navigatie: foto’s.