Succesvolle december toernooien: Olaf wint B-licentie!

Succesvolle december toernooien: Olaf wint B-licentie!

December en januari zijn de toernooimaanden en bij de eerste toernooien hebben onze spelers goede resultaten geboekt.
Olaf won zelfs een B-licentie bij de junioren op het jeugdranglijsttoernooi in Assen!
Maar ook in Almere werden prijzen gewonnen door onze spelers: Bram en Tom wonnen beide een derde prijs bij dit gezellige toernooi.

In Assen werd er twee dagen gespeeld, op zaterdag speelden Jibbe, Marlieke, Janneke, Dominique en Isa.
Jibbe won in zijn vijfkamp twee wedstrijden, maar verloor er ook twee. Hierdoor eindigde hij op de derde plaats en was er geen plek voor hem in het vervolgtoernooi.
Bij de meisjes speelden de meisjes welpen bij de pupillen mee, en dat is natuurlijk best lastig. De pupillen zijn toch weer een of twee ouder en hebben al meer wedstrijdervaring opgedaan. Toch weerden Janneke en Marlieke zich prima!
Janneke eindigde zelfs achter Dominique op een tweede plaats, Dominique werd dus eerste in haar poule. Allebei door naar het hoofdtoernooi, waar Janneke nog een wedstrijd won. Daarna beide in de halve finale, maar die werd door beide helaas verloren. Toch een mooie prestatie van deze twee jongsters!
Marlieke zat in een pittige poule, won wel games maar kon geen wedstrijd winnen.
Isa won twee wedstrijden en verloor er twee: helaas geen hoofdtoernooi voor haar.

Op zondag speelden Olaf, Hanno, Bram en Timon, coaches waren René en Frank.
Hanno begon zeer sterk in zijn zevenkamp en wist de eerste drie wedstijden met duidelijke cijfers te winnen. In de vierde wedstrijd tegen Sam Groenewoud (SVO) werd het een stuk moeilijker. Deze wedstrijd ging in 4 games verloren, ook Sander Herlaar moest door Hanno gefeliciteerd worden. De laatste wedstrijd tegen Laurens de Gier (Shot) werd een wedstrijd die twee kanten op kon, de games gingen over en weer met ruime cijfers of met kleine cijfers naar beide spelers. De beslissing moest in de vijfde game komen, in deze game trok Hanno aan het langste eind. Een keurige derde plaats, helaas niet genoeg om door te gaan.
Bram speelde in een vijfkamp en begon ook zeer sterk met goed geplaatste ballen. De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen. Helaas was wedstrijd 3 tegen Milan Roelofs in vijf games te sterk, maar Bram herpakte zich goed en wist de volgende 2 wedstrijden te winnen. Uiteindelijk is Bram de enige speler geweest die van Bryan Minkes, de uiteindelijke winnaar, wist te winnen. Bram kwam niet goed uit in het driehoekje werd op 1 game na derde in zijn poule. Helaas dus ook net niet door, ondanks het goede spel wat Bram liet zien.
Timon speelde een zeskamp, met goed spel en mooie rally’s, wat er toe leidde dat Timon maar 1 wedstrijd verloor, van Glenn Breeschooten, in de poule. Een tweede plaats in de poule,  was dan ook het resultaat en goed voor een halve finale plaats. In deze halve finale wachtte Stephan Moppes van VTV, Stephan was duidelijk sterker, Timon was hierdoor duidelijk onder de indruk. De eerste game ging dan ook met duidelijke cijfers verloren. In de tweede en derde game ging Timon ontspannener spelen. Timon wist nu ook zelf goede punten te maken, maar niet genoeg voor de winst. Een goed gespeeld toernooi met weer mooie ervaringen die opgedaan zijn.
Olaf speelde in een zeskamp en was in zijn poule als eerste geplaatst. Dit legde Olaf geen druk op en speelde sterk. In de wedstrijd tegen Milco Mekenkamp wist Olaf zelfs een twee nul achterstand in games om te buigen naar een drie twee winst. In de poule verloor Olaf geen wedstrijd meer en werd dus volgens plaatsing eerste in zijn poule. In de halve finale tegen Kevin Eggink wist Olaf ook zijn tegenstander goed onder druk te houden en werd Olaf na drie games gefeliciteerd. Na de tweede finale plaats op rij, was Olaf al zeker van zijn B-licentie. Hierdoor kon hij ontspannen beginnen aan de finale tegen Guus van der Horst, in de competitie twee keer van verloren, maar vandaag was Olaf met drie nul te sterk voor Guus. Olaf haalde dus ook op eigen kracht zijn B-licentie.

Frank bedankt voor het rijden en coachen. Overige ouders, chauffeurs en supporters bedankt voor jullie steun. Dit wordt zeker gewaardeerd door spelers en overige begeleiders.

Op naar de volgende toernooien in januari: de Hooglandse, de Soester en de afdelingskampioenschappen!