Thomas en Anouk in de prijzen op A.K.

Thomas en Anouk in de prijzen op A.K.

Op de eerste dag van de afdelingskampioenschappen kwamen Tom, Hanno, Laurens, Jesper in Isa in actie.
Tom speelt en traint pas een half jaar (inmiddels ook al bij de academie), en hij heeft in dit halve jaar al flinke vooruitgang geboekt. Hij speelde bij de jongens aspiranten 4 en in ratingklasse 6. In beide klassen kwam hij zijn poule door en dat was natuurlijk al prima! Beide halve finales werden verloren, vooral de halve finale tegen Paul Hop was jammer: die werd in vijf games verloren. Toch kan Tom terugkijken op een goed toernooi, veel geleerd deze dag!

Hanno speelde bij de pupillen 3 en in ratingklasse 4. In de poule bij de pupillen was Jarick Gulliker te sterk, maar speelde Hanno een spannende wedstrijd tegen Joeri Peek. In de vijfde game sloeg Joeri toch toe, en dus moest Hanno zijn tegenstander feliciteren. In zijn poule in de ratingklasse werden het spannende wedstrijden. Hanno verloor in vijf games van Xan Engelsman, maar pakte wel zijn revanche tegen Joeri Peek: met 3-0 won Hanno deze wedstrijd.  Na de poules dus geen vervolgrondes voor hem. Doordat het toernooi flink uitliep, werd het toch nog laat in de middag.

Jesper speelde bij de welpen 3 en in ratingklasse 6. Bij de welpen won hij een hele spannende wedstrijd in de vijfde game,  de andere wedstrijd werd helaas verloren. Hierdoor was er geen vervolgtoernooi voor Jesper. In de ratingklasse speelde hij drie wedstrijden waarvan hij er een won met 11-13 in de vijfde game! Al met al was het een leerzaam toernooi, het begin voor een mooie tafeltenniscarrière!

Isa speelde in de meisjes 3 klasse en won in haar poule 1 wedstrijd. In de rating 5 klasse speelde ze super spannende wedstrijden: zelfs één wedstrijd gewonnen met 20-18 in de vijfde game!! In de finale was het ook nog spannend, maar helaas moest ze haar tegenstander feliciteren. Toch een mooie tweede plaats voor Isa!

Laurens behaalde de halve finale in de pupillen 3 klasse. Helaas werd die verloren. In zijn poule in de ratingklasse 4 wist hij 1 wedstrijd te winnen waardoor er ook voor hem geen vervolgrondesmeer was.

In het volgende weekend speelde de hogere ratings, met als vertegenwoordigers vanuit de Academie Mees, Olaf, Anouk, Jibbe, Bram, Bas, Thom, Thomas, Janneke, Dominique en Marlieke.
Op deze dag werden ook dubbels gespeeld. De meeste dubbels werden in de poule uitgeschakeld, Bas en Thom en Thomas met zijn gelegenheidspartner Mike van de Hoek (Hilversum) kwamen tot de halve finale waarin helaas verloren werd.

Olaf verloor in zijn poule bij de jongens junioren 1 al zijn wedstrijden in vier games, dus helaas geen vervolg. In de jeugd 1 klasse zat hij zat hij in een moeilijke poule bij landelijk A spelers Luuk Houtgast en Tanya Misconi. Deze verloor Olaf, maar gelukkig won hij wel zijn laatste poulewedstrijd.

Mees zat in de junioren 1 poule bij de latere afdelingskampioen Mick de Vette. Hij won netjes van Kai Lamers (SVE, landelijk A), maar verloor zijn andere wedstrijden. In de jeugd 1 klasse won hij ook 1 wedstrijd, dus ook voor mees geen vervolgrondes.

Jibbe speelde niet zijn beste toernooi. In de junioren 1 klasse verloor hij in zijn poule twee wedstrijden, hij won er 1. In de jeugd 1 klasse won hij twee wedstrijden, maar verloor hij van teamgenoot bij Rega Teun Salentijn. Hierdoor dus ook voor hem geen vervolgrondes.

Anouk speelde bij de meisjes 1 een vierkamp tegen allemaal clubgenotes van Hilversum. Van Anne en Iris werd met 3-1 gewonnen, van teamgenote Tanya werd met 1-3 verloren. Hierdoor een tweede plaats bij de meisjes. In de jeugd 1 klasse zat Anouk in de poule met de sterke Stef van Duinen (Rega). Na twee winstpartijen wist ze ook deze wedstrijd knap te winnen. In het vervolg was Jurre de Bree (TTVN) in vier games te sterk.

Bram speelde in de pupillen 2 klasse en in de jeugd 3 klasse. Er werden wel games gewonnen, maar helaas geen wedstrijden. Wel veel leermomenten gehad en best lekker gespeeld volgens Bram.

Bas speelde in de junioren 2 klasse en won in zijn poule 2 wedstrijden. In de vervolgronde verloor hij helaas in vijf games. In de jeugd 2 klasse won hij 1 wedstrijd, niet genoeg om verder te gaan in het toernooi.

Thom was bij de kadetten 2 als eerste geplaatst. Omdat hij in zijn poule verrassend een wedstrijd verloor kwam hij in een ongunstig schema terecht voor de vervolgrondes. Hij won nog wel een ronde, maar in de halve finale was de latere winnaar Jelle Breeuwsma te sterk. In de jeugd 2 klasse won hij knap van Milco Mekenkamp (1e klasse Bijmaat), maar verloor zijn andere wedstrijden.

Thomas speelde een goed toernooi, hij behaalde maar liefst drie halve finales! Bij de pupillen 1 won hij ook de halve finale en speelde hij de finale tegen Vincent Hoogland (Hilversum) Thomas won deze finale knap in drie games dus een eerste prijs! In de jeugd 2 klasse won hij in een spannende wedstrijd de kwartfinale van Joshua Sweerts (UTTC): een speler die hij wel vaker tegenkomt. Daarna moest hij tegen zijn dubbelpartner Mike, die was nog wel een maatje te groot.

Janneke traint op woensdag bij de academie en komt uit voor SHOT Soest. In de meisjes 2 klasse verloor ze haar twee poulewedstrijden waarbij de wedstrijd tegen Melanie Strootman in vijf games verloren werd. In de jeugd 3 klasse won ze 1 wedstrijd.

Marlieke traint ook op woensdag bij de academie en speelt ook voor SHOT Soest. Ze won in de meisjes 2 klasse van Dominique, maar verloor van de veel oudere Gispen-speelster Helia Verkerk: geen schande! In de vervolgronde van deze klasse speelde ze een spannende vijf gamer die zij net verloor van amber Vink (TTVN). In de jeugd 3 klasse waren haar tegenstanders te sterk. Later op de dag werd er ook nog een meisjes welpenfinale gespeeld: die werd gewonnen door Melanie, toch een mooie tweede plaats voor Marlieke!

Dominique komt uit voor Almere United en speelde in de meisjes 2 klasse en bij de jeugd 3. Helaas wist zij geen wedstrijd te winnen deze dag.

Al met al waren het twee lange, maar mooie dagen. De spelers hebben veel ervaring opgedaan en zitten weer helemaal in het wedstrijdritme. Laat de competitie maar beginnen!
Ouders, en coaches Juliet en René weer bedankt voor de support en het coachen deze dagen!