Thomas en Anouk bij beste 12 spelers in NJM finale!

Thomas en Anouk bij beste 12 spelers in NJM finale!

Afgelopen zondag was de halve finale van de Nationale meerkampen in Nijmegen.
We hadden hierbij nog drie spelers in de race. Voor Jibbe en Thomas zou het een zware dag worden, Anouk zou zich wat makkelijker moeten kunnen plaatsen.

Jibbe speelde bij de junioren en zat in de zeskamp bij de nummer 1 van de plaatsingslijst: Kas van Oost. Samen met coach René ging hij de strijd aan. Maar ook zijn andere tegenstanders waren van hoog niveau, Jibbe speelde voor wat hij waard was. Twee wedstrijden werden met 2 punten verschil in de vijfde game verloren, soms ook nog wel vanuit een voorsprong. De spanning die zulke wedstrijden met zich meebrengt leek toch invloed op hem te hebben: op het belangrijke moment maakte Jibbe toch nog net te veel fouten. Uiteindelijk eindigde hij op de zesde plaats, qua spel had hij een hogere plek verdiend.

        

Anouk speelde bij de meisjes kadetten, en omdat de top 2 bij de kadetten bij de junioren speelde was er ook in deze halve finale voor Anouk niet erg veel tegenstand. Anouk won vijf keer met 3-0, in totaal deze dag scoorden de tegenstanders 66 tegenpunten (een gemiddelde van 13 tegenpunten per wedstrijd!). Maar het ging natuurlijk niet om de punten, het spel met rotatie was het doel en daar hebben we vooral veel aan gewerkt. Op naar de finale in Panningen!

Thomas speelde bij de jongens pupillen en stond als zesde in zijn meerkamp geplaatst. Gelukkig liet hij zich daar niet door van de wijs brengen en met coach Bas ging hij met een open vizier de strijd aan. Maar liefst drie tegenstanders speelden al landelijk, Koen Houtgast en Bastian Ramakers waren met 0-3 te sterk. Maar daarna begon de opmars van Thomas: drie keer winst in zijn volgende wedstrijden! Thomas bleef rustig, plaatste goed en bleef goed bij de tafel. Vooral de 3-0 winst op landelijk C speler Seppe van Beurden was van grote klasse!
En ja hoor: aan het einde van de dag stond hij toch mooi op de derde plek in zijn meerkamp en dus ook naar de finale in Panningen: wat een fantastische prestatie!

          

Met 2 “eigen” spelers (Anouk en Thomas) en 2 “trainingsleden” (Marlieke en Janneke) zijn we op 6 en 7 juni in Panningen goed vertegenwoordigd. Het wordt vast een fantastisch weekend!