Thomas in finale in Soest!

Thomas in finale in Soest!

De zegereeks van Thomas zet nog even door: nadat hij zich twee weken geleden bij de beste twaalf spelers van Nederland had geplaatst behaalt hij in Soest een prachtige finaleplaats. Helaas moest hij zijn tegenstander Seppe van Beurden wel feliciteren, maar toch een prachtige tweede plaats voor deze Over ’t Netter.

Op zaterdag begon het al in Soest met Bram, Timon, Hanno en trainingslid Laurens.
Na twee weken ziekte van Timon was het voor hem wel weer even wennen achter de tafel. De eerste wedstrijd verloor Timon ongelukkig in vijf games, ook zijn tweede wedstrijd ging verloren. Maar daarna pakte Timon het goed op en kwam hij beter in zijn spel. Met twee winstpartijen eindigde hij op de derde plaats: net niet genoeg voor de vervolgrondes.
Hanno speelde een goed toernooi. Hij gaat de rally’s al steeds beter opbouwen en hij bleef rustig op de belangrijke momenten. Hij won zijn eerste wedstrijd, en verloor daarna twee wedstrijden in vier games. Een mooi herstel met winst  in de vierde wedstrijd, zijn laatste tegenstander was nog een maatje te groot. Uiteindelijk eindigde hij op de vijfde plaats, door een onderling verloren wedstrijd tegen Chakeno (Almere United).
Laurens speelde niet zijn beste toernooi en wist in zijn zeskamp helaas geen wedstrijden te winnen. Toch een compliment voor deze pupil: op de tweede dag van het toernooi was hij weer aanwezig om wedstrijdbriefjes rond te delen en te helpen waar dat nodig was!
Bram zat in de poule bij de wel bekende David Robbers (Huizen) en dat werd de belangrijke wedstrijd om de winst in de poule. Bram kwam met 0-2 achter, maar wist zich prima terug te knokken. Toch nog een achterstand met 2-5 in de vijfde game maar die wist hij om te buigen in 11-7 winst! Dat betekende de eerste plaats in zijn poule en dus door naar de kwartfinale!
Na een lange rustpauze stond tegenstander Thomas Groot Nibbelink (ATC) achter de tafel en helaas was Thomas te sterk. Bram had moeite met zijn service en probeerde van alles, maar kon het niet bolwerken. Toch een mooie prestatie door zijn poule te winnen, hij laat een mooie groei zien.

Op zondag was het B-toernooi en hier dus Thomas, Mees, Olaf en trainingsleden Isa, Janneke en Marlieke in actie.
Voor Olaf was het zijn eerste B-toernooi bij de junioren en hij deed het prima: hij knokte voor ieder punt en was super gemotiveerd om te laten zien waarom hij zijn B-licentie behaald had. Twee wedstrijden werden krap in vijf games verloren, zijn laatste wedstrijd won hij knap in vijf games. Een mooie prestatie van de Hooglander, die er de hele dag voor bleef gaan.
Mees had duidelijk zijn dag niet. Als je op dit niveau mee wil doen moet je echt vol voor je kansen gaan, Mees liet dit te vaak liggen. Een “halve bal” is op dit niveau een punt voor de tegenstander, niet goed achter de bal staan betekent een te gemakkelijke bal voor de tegenstander. Al met al geen winstpartij voor Mees vandaag.
Isa speelde bij de meisjes pupillen en won de clubstrijd met Maya.  Daarna was de koek op, en zodoende eindigde Isa op de vijfde plaats in haar meerkamp.
Janneke speelde als welp bij de meisjes pupillen en dat is soms best een uitdaging. Sommige meisjes zijn dan ook twee jaar ouder, dus vooral belangrijk om veel te leren voor Janneke. Janneke won uiteindelijk twee wedstrijden en verloor er drie in haar meerkamp.
Marlieke speelde ook bij de pupillen en won haar vijfkamp! Vooral de wedstrijd tegen Melanie Strookman (TTVN) was een belangrijke die zij met 3-2 wist te winnen (na 0-2 achter).
In het vervolgtoernooi was Amy Schoën met twee punten verschil in de vijfde game te sterk, maar toch al een mooie prestatie van Marlieke!

En dan dus Thomas bij de jongens pupillen: hij speelde in zijn meerkamp niet zijn beste wedstrijden maar wist ze wel allemaal te winnen. Daarna winst in de kwartfinale en in de halve finale: in vier games  versloeg hij zijn tegenstanders. In de finale was Seppe van Beurden (waar hij twee weken geleden nog van won) nu te sterk: maar een hele mooie tweede plaats en op weg naar zijn A-licentie…..

Het waren twee volle dagen, ouders bedankt voor het vervoer en het supporteren, René en Juliet bedankt voor het coachen.

Weer een weekje trainen en dan staat de voorjaarsvakantie op het programma: even bijkomen van alle activiteiten!