Anouk wint in Mulhouse!!!

Afgelopen weekend heeft Anouk samen met twee spelers van de TTSD (Deen en Bjorne) meegedaan aan het internationale toernooi van Mulhouse. Samen met Ronald Schildknecht en Juliet begon het avontuur zaterdagmorgen, en op zondagavond was er een prachtige titel en een tweede plaats voor Anouk.

Op zaterdag speelde Anouk vijf wedstrijden, ze was ingedeeld in twee klassen: meisjes onder 15 en meisjes onder 18. Op deze manier kon er lekker veel gespeeld worden. Speelsters uit Duitsland, België, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Luxemburg en Frankrijk waren aanwezig dus lekker internationaal.
Vanwege het coronavirus werden er geen handen geschud. Met de duim omhoog, een hoofdknik met een vriendelijke lach of een elleboogpush werden tegenstanders/coaches en scheidrechters bedankt.

De eerste vier wedstrijden gingen geconcentreerd en eenvoudig met 3-0 winst naar Anouk, de laatste wedstrijd onder 18 was een pittige tegenstandster. De uit Luxemburg afkomstige Chinese Xiao Jing NI speelde snel en met veel kracht. Anouk speelde haar eigen spel met een goede service en eerste bal en veel spin op tafel. Na een 0-1 achterstand keerde de wedstrijd en won Anouk met 3-1: een verrassend en prachtig resultaat. Hierdoor was ze ook in de klasse <18 door naar de hoofdtabel, net als in de klasse <15.
De overnachting en alle maaltijden waren in het sportcomplex, alles was prima verzorgd.

Op zondag ging het toernooi verder, de start was nog wat stroef maar naarmate de dag vorderde ging het beter. Een spannende halve finale <15 met een speelster die Anouk al vaker was tegengekomen: een mooie 3-1 winst en dus een finaleplek.
Ook bij <18 twee goede wedstrijden en dus de finale, een herhaling van de poulewedstrijd tegen NI. NI was gewaarschuwd en het werden drie spannende games, maar NI was net iets sterker en won de titel in deze klasse.
Bij de klasse <15 was het een finale tegen een noppenspeelster uit Denemarken: Anouk won overtuigend met 3-0.

Een prijsuitreiking met twee keer een podiumplek: een fantastisch resultaat natuurlijk!

Buiten het succes was het ook een leerzaam en gezellig weekend, Deen en Bjorne wilden altijd wel inspelen en speelden zelf ook een lekker toernooi. Met Ronald is het altijd fijn om te sparren en om te filosoferen over tafeltennis…..

Al met al een goed gevoel, op naar de volgende uitdaging! (en trainingen….)