Thomas in finale bij het Nederlands kampioenschap voor B-spelers!

Thomas in finale bij het Nederlands kampioenschap voor B-spelers!

Dit weekend wordt in Groesbeek het Nederlands Kampioenschap gespeeld. Op de zaterdag was het voor de B-spelers en de spelers onder 11.
We hadden die dag drie deelnemers (Tom, Felix en Thomas) en 1 coach (René).

Felix speelde in een zeskamp en wist hier knap twee wedstrijden te winnen. Hij eindigde op de vierde plaats in zijn poule, met mooie ervaringen erbij. Volgend jaar mag Felix ook nog in deze leeftijdsklasse spelen, dus dan kan hij al deze leermomenten goed gebruiken!
Tom speelde ook in een zeskamp en hij weerde zich kranig. Met één winstpartij eindigde hij op de vijfde plaats in zijn poule. Volgend seizoen zal Tom in de onder 13 klasse moeten gaan spelen: dat is dan weer een nieuwe uitdaging!
Thomas speelde in de onder 15 klasse en zat ook in een zeskamp. Net als bij het vorige ranglijsttoernooi in Soest was nu ook zijn eerste wedstrijd tegen Vincent Hoogland van Hilversum. Ook nu wist Thomas te winnen en dat kon hij lang doorzetten. Hij moest alleen Roald van der Meijden feliciteren, en met een mooie tweede plaats ging hij door naar het hoofdtoernooi.
Daar won hij eerst van Razvan Friptu, en daarna moest hij tegen zijn toekomstige teamgenoot (bij VTV) Sam Groenewoud. Het werd vijf games, en ook die wist Thomas te winnen. Toen in de finale weer tegen Roald! In vier games werd de finale verloren, maar natuurlijk toch een hele mooie prestatie voor deze Over ’t Netter.

Als beloning mag hij nu ook zondag bij het A-toernooi meedoen, en daar kan hij natuurlijk weer heel veel leren.
Al met al werd het een lange dag voor iedereen, op naar het volgende toernooi!

Ouders en René heel erg bedankt voor jullie inzet deze dag!

Morgen (bij het A-toernooi) komen Thomas, Anouk, Janneke en Marlieke in actie: veel succes allemaal!