Trainingsdag voor welpen en pupillen een succes!

Trainingsdag voor welpen en pupillen een succes!

De tafeltennisacademie Amersfoort  heeft als doel niet alleen het tafeltennisplezier en het niveau  in Amersfoort te vergroten, maar ook de regio hierbij te betrekken. Al enkele maanden geleden zijn er gesprekken gestart met vertegenwoordigers van SHOT Soest, Bijmaat (Huizen) en de Academie om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Het eerste initiatief dat hieruit voortkwam is het organiseren van een gezamenlijke trainingsdag op 27 februari  in de zaal van Bijmaat. Vol enthousiasme zijn we gestart met de voorbereidingen: een team vrijwilligers stond klaar om mee te denken en uit te voeren.

15 enthousiaste kinderen, 4 trainers en een aantal vrijwilligers in de kantine zorgden voor een prima invulling van de dag. Vanuit de Academie waren er twee trainers (Sander en Juliet) en vijf kinderen actief: Marit, Daniël, Mees, Bas en Anouk. De dag startte om 10.00 uur met een warming up: de speedladder en het zijwaarts bewegen stond centraal. Daarna trainen tot 12.00 uur: dat was wel even bikkelen voor deze kanjers! De lunch werd geweldig verzorgd door de vrijwilligers van Bijmaat: heerlijke broodjes kroket, voldoende drinken en andere broodjes om de energie weer op peil te krijgen. Daarna tijd voor een spelletje of een mooie tafeltennisvideo bekijken: voor iedereen was er wat ontspanning.

20150227_121524    een heerlijke lunch…..

Uitleg: DSCN8475

Om 13.00 uur de tweede training met aandacht voor de forehand topspin. De kinderen en ook de ouders waren enthousiast en zagen al positieve ontwikkelingen. Alle kinderen kregen meerbaltraining van de ervaren trainers en hier kon natuurlijk individueel veel worden bijgeschaafd en geleerd.

DSCN8467 Op twee tafels meerbaltraining DSCN8477

Aan het einde van de dag nog enkele wedstrijdjes in teamverband waarbij iedereen kon laten zien wat hij/zij geleerd had deze dag. Na afloop een groot compliment voor alle spelers: het was een gezellige dag en de spelers hebben hard en serieus gewerkt.
Trainers Sander Kooijman, Martin Lindenaar, Bert Olofsen en Juliet van Veen hebben een mooi programma neergezet. Met de hulp van deze trainers en alle vrijwilligers van Bijmaat hebben deze kinderen een heerlijke dag gehad.
Na afloop werden er al weer plannen besproken voor een volgende dag: het enthousiasme onder alle betrokkenen is groot en dat is goed voor onze tafeltennissport.
De tafeltennisacademie Amersfoort levert hier graag een bijdrage aan!
De moe getrainde deelnemers aan het einde van de dag:

DSCN8483                   P1060233