Luuk in Nijmegen bij beste vier in troosttoernooi

Luuk in Nijmegen bij beste vier in troosttoernooi

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse ranglijsttoernooi in Nijmegen plaats. Ook vanuit Amersfoort veel deelnemers verspreid over deze twee dagen.
Op zondag was het B-toernooi met voor ons vier deelnemers:
Layla mocht op haar tweede B-licentie toernooi aantreden tegen Lisa Goosens (HBC), Lisa Quanten (Megacles) en Lisanne de Groot (Zevenaar). Na de eerste wedstrijd was voor iedereen meteen duidelijk dat het een zware dag voor Layla zou worden. Deze wedstrijd ging met 3-0 verloren. In de overige wedstrijden kwam Layla beter in haar spel maar bleek niet voldoende opgewassen tegen de sterke tegenstanders op dit toernooi. De beide overige wedstrijden gingen dan ook met 3-0 naar de tegenstander. In de troostronde mocht Layla uitkomen tegen Thirza Hazeveld (Assen). De eerste game ging snel voorbij met duidelijke cijfers, door goede aanwijzingen van Rik van Es (Hoogland) wist Layla de 2de game te winnen met 11-6. In de overige games wist Layla goed tegenstand te bieden maar trok toch aan het kortste eind en verloor met 3-1. Het was voor Layla een ervaring waarvan ze zelf heeft gezegd “ik hoor hier niet thuis, dit is veel te sterk voor mij”.
Tessa kreeg in haar poule te maken met Nynke Stam (Salamanders), Thirza hazeveld (Assen) en Nienke Meezen HTC. Tessa begon zeer sterk aan het toernooi en kwam 2-0 voor tegen Thirza. Onbewust werd Tessa wat overmoedig waardoor er niet voldoende tactisch gespeeld maar de wedstrijd te snel haar wilde toetrekken. Hierdoor werden er onnodige fouten gemaakt en werd de wedstrijd alsnog met 3-2 verloren. Deze uitslag werd ook bereikt tegen Nienke Meezen, tegen Nynke Stam moest Tessa haar meerdere erkennen, deze wedstrijd werd met 3-0 verloren. In de troostfinale was Tessa snel terug met de melding “ik ben al verder, kijk Sharon (TTVN) heeft zich afgemeld met een blessure”. Deze vreugde werd 2 minuten later teniet gedaan, Sharon ging toch spelen. Sharon, had in de poule aangegeven niet verder te kunnen vanwege luchtweg problemen, dit had de organisatie doorgezet voor de vervolg ronde. Na een 2-0 achterstand in games door veel onnodige fouten en veel net en randballen van Sharon verder, wist Tessa zich te herpakken en wist gelijk te komen in games 2-2. Nu werd het echt spannend de alles beslissende 5de game. Het ging in deze game beide kanten op dan stond Sharon voor en dan weer Tessa. Op een stand van 8-6 voor Tessa, dachten we het gaat de goede kant op, maar Sharon serveerde 2x heel sterk en het was weer gelijk. Uit haar eigen service beurt haalde Tessa 1 punt (9-9), Sharon weer 2 goede services waardoor Tessa met 11-9 in de 5de game verloor.
Alles bij elkaar een leerzame dag voor beide meisjes junioren.
Door het vorige C-ranglijsttoernooi te winnen was Rik erin geslaagd zijn B-licentie te halen. Het niveau bij de B-licenties bleek al snel te hoog voor Rik en alle poulewedstrijden werden duidelijk verloren. Alle tegenstanders waren sneller en vaster, waardoor Rik geen moment grip kreeg op de wedstrijden. Eenmaal in het troosttoernooi kwam hij een tegenstander tegen die hem wel de ruimte gaf om te spelen, een noppenverdediger van het type waar Rik vrij goed mee overweg kan. Na de eerste gemakkelijke game keerde echter de wedstrijd, met name omdat Rik niet doortastend genoeg was. Met een laatste krachtinspanning kon hij de vierde game nog naar zich toe trekken, maar na de 11-2 in de beslissende game zat het toernooi erop. Al met al een beetje een teleurstellende dag voor Rik.
Luuk had qua sterkte een vreemde poule geloot. Hij was als derde geplaatst maar de 4 spelers ontliepen elkaar niet veel. Luuk speelde meteen vrij goed maar kwam nooit helemaal in zijn spel omdat de tegenstanders goed varieerden. Ook geen overwinningen in de poule voor Luuk, tot zijn frustratie. In het troosttoernooi kwam hij wel goed in zijn spel en kon hij met snelle en zuiver gespeelde topspinballen van zowel de forehand als de backhand de volgende drie wedstrijden domineren en winnen. In de halve finale speelde hij misschien wel zijn beste partij, de tegenstander had met goed blokwerk echter een antwoord dat net goed genoeg was om Luuk af te stoppen. Uiteraard had Luuk graag het hoofdtoernooi gehaald, maar na de teleurstellende resultaten in de poule hield Luuk wel een goed gevoel over aan het goede spel in het troosttoernooi.

Olaf
Olaf had een prima debuut in Nijmegen

Op de zaterdag kwamen onze andere spelers in actie, met ook hier wisselende resultaten:
In de pupillenklasse bij de jongens speelde Olaf zijn eerste landelijke ranglijsttoernooi en hij deed dat prima: maar liefst drie wedstrijden wist hij keurig te winnen! Twee tegenstanders moest hij feliciteren, maar die speelden dan ook aan aantal klassen hoger in de competitie dan Olaf zelf. Al met al een prima debuut waarbij hij veel geleerd heeft en dat zeker naar meer smaakt.
Marit speelde bij de meisjes pupillen. Zij speelde een vijfkamp en wist met knap spel haar eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Haar aanval liep goed, en zij kon menig puntje scoren met een goede service of topspinbal. In de tweede en derde wedstrijd liep het duidelijk minder, Marit maakte veel eigen fouten en kwam niet lekker in de wedstrijden. Gelukkig sloot ze de dag wel weer goed af: een keurige winst in haar laatste wedstrijd. Het was helaas net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.
Bij de jongens junioren hadden we drie vertegenwoordigers.
Ivo zat in een zware poule, ondanks dat hij van alles probeerde en knokte voor wat hij waard was verloor hij de eerste drie wedstrijden met 0-3. In zijn laatste wedstrijd kwam hij door goed gedurfd spel met 2-0 voor maar helaas kon hij deze wedstrijd toch niet naar zich toetrekken. Dit betekende voor Ivo een laatste plaats in zijn poule.
Rikkert liet in de eerste wedstrijd nog niet zijn beste spel zien, maar won gelukkig wel. Daarna kwam hij op stoom en uiteindelijk won hij vier keer op rij! In de voorlaatste wedstrijd tussen twee concurrenten hoopte Rikkert zijn eerste plaats al zeker te stellen. Met de opmerking van Juliet dat het mooi is om het in de laatste wedstrijd zelf af te maken was Rikkert het niet helemaal eens: “het zou toch wel fijn zijn als de ander dat voor hem zou doen”. Maar helaas was dat niet het geval en moest Rikkert echt de laatste wedstrijd winnen om door te gaan in het vervolgtoernooi. Een lastige noppenverdediger, Rikkert won 1 game maar moest zijn tegenstander feliciteren. Helaas op gamegemiddelde niet door naar de vervolgronde.
Kevin, bezig aan zijn laatste juniorenjaar, deed het prima. Met vijf winstpartijen uit zes wedstrijden speelde hij zijn beste toernooi en eindigde hij op de tweede plaats in zijn poule. Alleen de landelijk A speler Tim Broekema (VTV) moest hij voor laten gaan. In het hoofdtoernooi dus: een prachtige prestatie! De eerste ronde tegen Jarell Tetelepta (BIT.nl) werd zijn Waterloo: met 0-3 moest hij zijn tegenstander feliciteren. Vooral de service ontvangst bleek voor Kevin in deze wedstrijd een probleem: de tegenstander kwam direct  met een aanvallende bal. Al met al kan Kevin terugkijken op een prima toernooi.

Alle coaches en ouders weer bedankt voor het begeleiden en enthousiasmeren van onze jonge Academie-spelers, komende zaterdag staat het volgende toernooi al weer op het programma: tijdens het Nederlands kampioenschap in Zwolle spelen Rik en David het jeugdklassentoernooi.