Vier deelnemers in de halve finale: finaleplek voor Anouk!

Vier deelnemers in de halve finale: finaleplek voor Anouk!

Met vier deelnemers uit Amersfoort waren we goed vertegenwoordigd bij de halve finale van de nationale jeugdmeerkampen. Thomas werd op de vrijdagavond voorafgaande aan het toernooi nog opgeroepen: hij was eerste reserve en de griepepidemie zorgde voor een afmelding. Dus met twee auto’s naar Assen: lekker vroeg op pad met onze toppers.
Ze speelden allemaal in een meerkamp, waarvan de besten zich konden plaatsen voor de beste 12 van Nederland in hun leeftijdscategorie.

David speelde bij de junioren en we wisten al wel dat het een zware dag zou worden. In zijn zeskamp zaten o.a. Elwin Huiden (speelt 1e divisie bij de heren), Patrick Nieuwendijk en Sander van Buul. Oude bekende Bas Douma kwam hij ook nog tegen deze dag…. Al met al leverde David flinke strijd (won een game van Elwin) en won hij van Maurice Storteboom. Uiteindelijk eindigde hij op een gedeelde vierde plaats met Sander en Maurice. Dapper gestreden, maar de tegenstanders waren beter…..

Marit speelde bij de meisjes kadetten en ook voor haar werd het een pittige dag. Op zich was het behalen van deze halve finale ook al heel knap, en dan weet je dat het lastig kan gaan worden. Met vier speelsters in de zeskamp die landelijk spelen werd het een ongelijke strijd. Marit liet wel zien dat ze zich niet van tafel liet slaan: vooral tegen Liecke Greven speelde ze prachtige rally’s: lekker snel met een flinke tik. Helaas bleek aan het einde van de dag dat Marit op de zesde plek was geëindigd.

Thomas speelde bij de jongens welpen, en werd als eerste reservespeler op vrijdagavond opgeroepen. Natuurlijk is de zeskamp dan pittig, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Ruim werd er verloren van Teun Salentijn (0-3) en Brent Ronde (1-3), maar er waren ook twee mooie winstpartijen voor Thomas. Uiteindelijk eindigde hij op een gedeelde derde plaats, en op games werd dit de vierde plek. Dus net niet door naar de beste twaalf van Nederland maar toch prima gedaan hoor Thomas!

Anouk speelde bij de meisjes pupillen en dit was een vijfkamp. In deze vijfkamp was het niveauverschil erg groot tussen Anouk en Tanya Misconi en de andere meisjes. Anouk en Tanya wonnen hun wedstrijden met overmacht en de laatste wedstrijd moest de beslissing brengen voor de eerste plaats. Anouk won de eerste game, maar verloor helaas de volgende drie games met klein verschil. Spannend was het zeker, en het niveau was hoog. Een mooie tweede plaats en op naar het finale weekend in Panningen!

Het was weer een mooie leerzame dag: ouders en coaches (René en Juliet) bedankt!