Succesvolle trainingsdag met Elena Timina

Succesvolle trainingsdag met Elena Timina

Op zaterdag 17 februari werden de badmintonners door ons de Bieshaar uitgekeken: om 10.00 startte de eerste training onder leiding van de oud bondscoach en zijn bevlogen trainster Elena Timina.
Maar liefst 13 kinderen hadden zich hiervoor aangemeld, waar onder ook jeugdleden uit Soest en Nieuwegein.

Na een openingspraatje werd er gestart met een warming up, waarin ook al snel balvaardigheidsoefeningen gedaan werden: de coördinatie werd met oefeningen in tweetal met een tennisbal flink getraind.
Daarna veel oefeningen gericht op techniek en voetenwerk, waarbij het belangrijk was om de bal zo lang mogelijk samen op tafel te houden (vastheid). Ook het voetenwerk kreeg veel aandacht: eerst bewegen naar de bal, dan stat je bat er ook!).
Na een korte pauze nog wat coördinatie oefeningen waarbij de spelers al stuiterend met een tennisbal opdrachten moesten uitvoeren (naar voren/zijwaarts/achteren) en daarna verder met de combinatie oefeningen aan de tafel. Als afsluiting werd koningstafel gespeeld met een hele spannende wedstrijd om de koning van de dag: Thomas won met twee punten verschil van Dorus: dus Thomas was de koning!

Daarna wachtte een lekker lunch (met knakworst!) georganiseerd door de ouders (dank jullie wel hiervoor) en kwamen ook de spelers voor de tweede training al binnen.

Ook hier spelers van buiten Amersfoort: en dat zorgde voor 18 gemotiveerde spelers in de middaggroep.
Er werd hard gewerkt, oefeningen voor de materiaalspelers werden aangepast waardoor iedereen goed tot zijn recht kwam. Uiteindelijk was er nog een laatste oefening die de spelers zelf mochten invullen en sloten we af met een aantal wedstrijden.
Al met al ook voor deze groep een fijne en leerzame training, iedereen heel erg bedankt voor de inzet en de medewerking. Ook Elena heel erg bedankt voor alle adviezen en motiverende tips!

Hopelijk tot een volgende keer!

Om een indruk van deze dag te krijgen: de foto’s staan links bij het menu/foto’s