Mees in halve finale en Marit in kwartfinale bij het ranglijsttoernooi in Soest

Mees in halve finale en Marit in kwartfinale bij het ranglijsttoernooi in Soest

Wat heerlijk dat SHOT uit Soest de energie en de vrijwilligers heeft om zo’n belangrijk toernooi te organiseren: een toernooi in het midden van het land, dat is voor ons Amersfoorters natuurlijk ook prima!
Met 6 spelers waren we goed vertegenwoordigd, en het werd een lange dag…
Alle meerkampen begonnen om 10.00 uur, gelukkig hoefden niet alle spelers direct te spelen, maar René en Juliet moesten wel rennen van tafel naar tafel. Gelukkig konden de spelers elkaar ook aanmoedigen, en waren er af en toe andere coaches bereid even in te springen.

Voor Hanno was dit zijn eerste grote toernooi en dat deed hij prima. Hij won twee wedstrijden waarvan de laatste met 13-11 in de vijfde game: wat een spanning! Goed gedaan door onze jonge welp, met de derde plaats heeft hij laten zien dat hij zich kan meten met de welpen in Nederland.

Marit speelde bij de meisjes kadetten in een zeskamp en won al haar wedstrijden! Vooral de laatste wedstrijd tegen Pien Kamps (landelijk C bij Argus) was een knappe: met 14-12 in de vijfde game was de winst voor Marit. Daarna in de kwartfinale in het hoofdtoernooi tegen Rianne de Vogt: een “oude bekende” voor Marit. Het werd een spannende wedstrijd, helaas was de winst in vijf games voor Rianne. Maar toch een mooi resultaat voor Marit, nu volgt nog het NK B  als laatste toernooi bij de kadetten.

Ook Mees speelt zijn laatste kadettenjaar en daar hebben we van genoten! Met zijn gevaarlijke service variaties maakte hij het veel tegenstanders erg lastig. De mooiste scalp van Mees was Oliver Beemer (speelt in de kampioenspoule) waar Mees met 3-1 van won. Mees eindigde samen met Oliver met drie gewonnen wedstrijden bovenaan in zijn poule, door de winst op Oliver was Mees eerste! In het vervolgtoernooi volgde een knappe overwinning op Sheng Zuurmond, maar daarna was Nico Leeuwenborg met 3-0 te sterk. Maar Mees heeft heel wat moois laten zien vandaag en bij de laatste vier eindigen is ook een topprestatie!

Bij de junioren hadden we drie ijzers in het vuur: David, Jibbe en Jeffrey.
David startte zijn vijfkamp goed en won drie wedstrijden op rij. Daarna moest hij Pieter Bakens (VTV) feliciteren. Als tweede door naar het hoofdtoernooi en daar wachtte de als eerste geplaatste Bas Douma (Enjoy). David speelde al meerdere malen tegen Bas, en Bas liet die keren zien dat het verdedigende spel van David geen probleem voor hem was. Ook nu kwam Bas met 2-0 voor, maar David pakte de derde game. In de vierde game bleken de tactische aanpassingen van Bas goed genoeg: David moest zijn tegenstander feliciteren. Uiteindelijk won Bas ook het toernooi.

Jeffrey zat in een sterke juniorenpoule, maar deed het prima. Hij won drie wedstrijden en eindigde gelijk op de tweede plaats met Luuk Hijenga. Omdat Jeffrey van Luuk had verloren zat er net geen plekje in voor het hoofdtoernooi, maar wel prima gedaan Jeffrey!

Jibbe speelde in een zeskamp en won hierin twee wedstrijden. Vooral de winst op Dani van Bergen (SKF) was een mooie scalp. Doordat er drie jongens op de derde plaats eindigden werd Jibbe uiteindelijk vierde. Maar Jibbe mag nog twee jaar bij de junioren uitkomen, dus genoeg tijd om nog meer te scoren!

Al met al hebben onze spelers zich weer van hun goede kant laten zien: op naar het volgende toernooi!
Alle ouders en coaches weer bedankt.