Vierde plaats voor Anouk bij kwalificatietoernooi

Vierde plaats voor Anouk bij kwalificatietoernooi

Het seizoen is nog niet zo heel lang onderweg, en toch stond er voor Anouk al een belangrijk toernooi op de agenda. Op zondag 15 september werd er door de meisjes kadetten een vierkamp gespeeld in Amsterdam, de winnares van deze vierkamp plaatst zich voor de Europese Jeugdtop tien die in oktober in Noordwijk gepeeld wordt.
Bondscoach Bettine Vriesekoop koos ervoor om de beste vier kadetten uit te nodigen, en voor hen een kwalificatietoernooi te organiseren.
Het toernooi werd geleid door officiële scheidsrechters, batjes en ballen werden gekeurd!

Anouk begon tegen Anna Peters, de gedoodverfde favoriet om deze kwalificatie te winnen. Het was een mooie wedstrijd met veel goede balwisselingen, maar met 1-4 was de winst voor Anna.
In haar tweede wedstrijd tegen Fleur Hogeveen liet Anouk zien dat ze veel heeft bijgeleerd deze laatste maanden: een betere spin en goede tempowisselingen zorgden voor een spannende wedstrijd. Toch werden de games (heel krap) verloren, en werd ook hier de uitslag 1-4.
In de laatste wedstrijd tegen Tanya Misconi viel Anouk een beetje terug in haar valkuil van alles hard spelen: hierdoor gingen te veel ballen over de tafel. Uiteindelijk werd ook deze wedstrijd verloren.

Toch hebben we goede dingen gezien, en weten we weer waar we op kunnen trainen en dat maakt je alleen maar weer sterker!
       

Anna won het toernooi en gaat ons land vertegenwoordigen van 4 tot 6 oktober: wij wensen haar heel veel succes!