Zeven spelers door naar halve finale middenmeerkampen!

Zeven spelers door naar halve finale middenmeerkampen!

Op zaterdag 26 mei werd er op twee locaties gespeeld voor de middenmeerkampen. Alle spelers speelden in hun eigen ratingklasse, waarbij de hoogste ratingklasse deze eerste ronde vrij was. Dus Jibbe, Maartje, Ivo, Mees en Rody kwamen nog niet in actie.

In Hilversum speelden 5 spelers.

Bas Luiten speelde zijn wedstrijden in ratingklasse 5 poule B. Bas speelt nog geen jaar tafeltennis maar laat zich niet zomaar van tafel af slaan. Bas gaf de meeste tegenstanders goede tegenstand, maar de ervaring ontbreekt nog om wedstrijden binnen te slepen. Met nog wat meer trainen gaat dit zeker komen. Helaas heeft Bas geen wedstrijd gewonnen, wel veel geleerd en een leuke ervaring opgedaan.

Hanno Kroone kwam ook in ratingklasse 5 uit maar speelde in poule A. Hanno krijgt steeds meer ervaring in het spelen van wedstrijden, hij blijft steeds rustiger als hij een punt tegen krijgt en dit komt zijn spel zeker ten goede. Met goed geplaatste services waarna Hanno een goede forehand topspin kon spelen of een backhand tik. Hiermee heeft Hanno veel punten gescoord. Hanno heeft van de 4 gespeelde wedstrijden alleen van Max Kramer (Hilversum) verloren, alle andere spelers werden door Hanno met 3 – 0  opzij gezet. Met 3 gewonnen wedstrijden ruim voldoende om door te gaan.

Joost van Veen speelde in ratingklasse 4 poule B. Joost wist zijn huid duur te verkopen en maakte het alle tegenstanders lastig. Joost wist de nummer 1 geplaatste Felix Mulder (VTV) direct te dwingen tot het spelen van 5 games, helaas verloor Joost wel deze wedstrijd. In speelronde 3 wist Joost zijn eerste wedstrijd te winnen, zichtbaar opgelucht met deze winstpartij door naar ronde 4 en 5. Na een verloren wedstrijd in ronde 4 was het in ronde 5 er op of eronder. Bij winst zou Joost met 2 gewonnen wedstrijden door gaan naar de halve finale. Tegen Ties Pensel van SVE moest dus gewonnen worden. Na 4 games met allemaal 2 punten verschil werd Joost gefeliciteerd. Door naar de halve finale.

Thom Bleeker kwam ook in ratingklasse 4 uit en speelde in poule A. Tom speelde geconcentreerd maar maakte soms ook verkeerde keuzes tijdens de rally’s. Met verder slim spel wist Thom de eerste 2 wedstrijden in 4 games te winnen. In ronde 3 wist Thom zelfs zijn wedstrijd in 3 games te winnen, in ronde 4 ging het er echt om, Thom moest spelen tegen de nummer 1 geplaatste Fu Shan Lamers van Hilversum, ook Fu Shan had nog geen wedstrijd verloren. In een spannende 5gamer. Met 4 games welke afwisselend met 2 punten verschil naar beide spelers ging, moest de vijfde game de beslissing brengen van deze wedstrijd. De punten gingen over en weer maar aan het eind van deze game ging Thom als winnaar van de tafel af. Na lang wachten op de laatste wedstrijd, welke niet door ging, door het opgeven van de tegenstander (geblesseerd) werd Thom eerste in zijn poule. Ruim voldoende voor een plaatsing in de halve finale.

Bas van der Boom speelde in poule A van ratingklasse 3. Bas speelde sterk en liet goed blokwerk zien. De eerste wedstrijd wist Bas vrij eenvoudig in 3 games te winnen. De tweede wedstrijd was zeer spannend en werd een 5 gamer. Bas liet zijn tegenstander met goed geplaatste ballen flink lopen. Uiteindelijk won Bas met 11 – 9 in de vijfde game. In ronde 3 moest Bas spelen tegen de nummer 1 geplaatst Koen Labrie van VTV. Na een verloren eerste game was game twee de ommekeer van de wedstrijd 14 – 16 in het voordeel van Bas, de games hierna kwam Bas niet meer in de problemen en won de wedstrijd.  In ronde vier was Liam Mohlmann (Hilversum) in 4 games te sterk voor Bas. De laatste wedstrijd ging relatief eenvoudig in 3 games weer naar Bas. Met een eerste plaats in de poule een verdiende plaats in de halve finale.

In Huizen speelden vier spelers.

Thomas Marres speelde in ratingklasse 2: dat was een hele uitdaging voor hem! De tegenstanders speelden allemaal wel 2 of 3 klasses hoger in de competitie, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Drie wedstrijden verloor hij met 0-3, maar er waren ook zeker wel kansen voor deze kleine man. Met zijn bekeken plaatsingen en soms al flinke spinrotaties wist hij 4 games te winnen. Zijn laatste wedstrijd was de meest spannende: 2-3 verloren. Uiteindelijk wel de laatste plaats in de poule, veel geleerd en veel mooie dingen gezien!

In diezelfde poule zat ook Olaf, en voor hem waren er deze dag veel bekenden. Na vier winstpartijen was er een verrassende nederlaag tegen Mate Molnar (Hilversum). Olaf had moeite met het trage spel, en maakte daardoor zelf te veel fouten. Gelukkig herstelde hij zichzelf prima in de laatste wedstrijd: een mooie 3-0 overwinning op Bente Beek (Hilversum). Een tweede plaats dus door naar de volgende ronde.

Marit speelde ook in ratingklasse 2, en begon met een vreselijk lange pauze….. eerst moeten clubgenoten tegen elkaar en dat zorgde voor een verandering in het schema. Maar gelukkig liet ze zich niet van de wijs brengen en won ze twee wedstrijden. Door de opgave van Julius van Berkum (SVE) eindigde ze op de derde plaats: genoeg voor de volgende ronde.

Joost speelde ook in ratingklasse 2 en deed het naar verwachting. Na  vier winstpartijen verslikte hij zich in Melle Scholten (Hilversum). Maar uiteindelijk toch een eerste plaats voor Joost dus op naar de halve finale!

Iedereen bedankt voor het rijden en het coachen van de spelers door Gert-Jan, Anouk, Frank, Juliet en René.
De halve finale wordt gespeeld in Hilversum op 16 juni met maar liefst 11 spelers uit Amersfoort! (helaas is Jibbe geblesseerd uitgevallen)