Mees wint B-licentie bij de junioren in Aalsmeer!

Mees wint B-licentie bij de junioren in Aalsmeer!

Aan het einde van het seizoen staat altijd het B-kwalificatietoernooi in Aalsmeer op de kalender. Bij dit toernooi spelen alle spelers in de leeftijdsklasse waar ze volgend jaar ook in gaan spelen.
Mees en Olaf worden volgend jaar 1e jaars junior en moesten dus ook in de juniorenklasse uitkomen.
Beiden speelden in een zeskamp, dus sowieso vijf wedstrijden gegarandeerd.
Om het voor coach Juliet wat makkelijker te maken speelden de mannen naast elkaar, en in de zeskamp ook nooit gelijktijdig!

Olaf startte tegen landelijk C speler Matthieu Gallery Des Granges. Olaf speelde gedurft, maar hij moest wel wennen aan de hoeveelheid effect van Matthieu. Het werden spannende games, waarbij Olaf veel punten scoorde met zijn eigen service. Uiteindelijk een verliespartij met 1-3, maar zeker niet kansloos. Daarna volgde een mooie 3-1 winst op de nummer 1 geplaatste speler: Rafael de Jong (Amsterdam). Olaf speelde gretig met een prima blok bij de tafel en bleef de hele wedstrijd geconcentreerd. Tegen Colin Chen (een linkshandige speler) werd het een 3-0 overwinning.
In de vierde wedstrijd werden het spannende games, waarvan Olaf er door een goed plaatsing en service drie wist te winnen: dus al drie winstpartijen op zak!
De laatste wedstrijd ging om de eerste of tweede plaats tegen Dirk Imanse. Dirk was op dit moment een maatje te groot voor Olaf en dat betekende dus een derde plaats in de zeskamp.
Een prachtige prestatie van Olaf, en ook in het hoofdtoernooi liet hij mooie dingen zien. Tegen Ryan Rombouts verloor hij de eerste twee games, maar Olaf vocht zich terug in de wedstrijd tot 2-2.  In de vijfde game volgde er een tactische aanpassing van de tegenstander (hard serveren) waar Olaf helaas geen adequaat antwoord op kon vinden. De overwinning was voor Ryan. Maar Olaf mag trots zijn op wat hij deze dag heeft laten zien: dat belooft heel wat voor het komende jaar!

Mees moest de eerste wedstrijd nog een beetje in zijn spel komen. Hij maakte nog erg veel eigen fouten, maar toen de scherpte er eenmaal was werd het ook een duidelijke 3-0 overwinning.
De tweede wedstrijd tegen Dylan Klaverveld werd een waar servicegevecht, en ook deze wedstrijd werd met 3-0 door Mees gewonnen.  Uiteindelijk won Mees al zijn poulewedstrijden waarbij hij maar 1 game verloor in totaal! Een duidelijke eerste plaats en dus geplaatst voor het hoofdtoernooi.
De eerste ronde werd ook nog een 3-0 overwinning door goede spinrotaties en een scherpe plaatsing.
Daarna de finale om een B-licentie tegen Rick van der Schoot. De eerste game was voor Mees, Rick had veel moeite met de gevarieerde services van Mees. Maar in de tweede game had hij hier een goed antwoord op gevonden, en game 2 en 3 waren voor Rick. Het tactisch plan moest worden aangepast: meer korte ballen en veel spin achterop tafel of zijlijn. Dat werkte goed en met 11-3 sleepte Mees de wedstrijd en zijn B-licentie binnen!

Al met al was het een mooie dag, we hebben goed spel gezien en de jongens hebben veel wedstrijden kunnen spelen.
Ouders bedankt voor het rijden, Juliet bedankt voor het coachen.