Anouk 3e plaats bij finale NJM in Panningen!

Anouk 3e plaats bij finale NJM in Panningen!

De nationale jeugdmeerkampen worden gedurende het hele seizoen gespeeld, en de finale is jaarlijks in juni in Panningen. Anouk had een plekje bij deze twaalf beste speelsters in haar leeftijdscategorie (de pupillen).
In twee dagen elf wedstrijden spelen, dat was best een uitdaging.

Op zaterdag werden er zes wedstrijden gespeeld, en Anouk begon voortvarend met maar  liefst zes overwinningen! Het aanvallende spinspel krijgt ze steeds beter onder de knie en menig tegenstandster kon hier het goede antwoord niet op vinden.
De wedstrijd tegen Anya Cao was wel een ware thriller die Anouk met 11-6 in de vijfde game wist te winnen. Later bleek dit de sleutelpartij voor de derde plaats.

Op zondag moest Anouk direct vol aan de bak tegen de nummer twee geplaatste Tanya Misconi. Op het Nederlands Kampioenschap ging de winst naar Anouk, maar nu was Tanya met 1-3 de sterkste. Anouk maakte iets te veel eigen fouten waardoor de winst naar Tanya ging. Maar daar kunnen we dan ook weer van leren en nemen we mee in de volgende trainingsperiode. Hierna kwam er nog een topper aan de andere kant van de tafel: Xijin Zheng was met 1-3 te sterk.
Na deze twee nederlagen herpakte Anouk zich prima, en won ze nog drie wedstrijden met 3-0.
Al met al een leerzaam, gezellig weekend met een mooie derde plaats.

Ook onze “buurjongens” uit Soest en Huizen deden het prima tijdens dit toernooi: Teun Salentijn werd tweede en Koen en Luuk Houtgast (Soest) eindigden op een keurige derde plaats in hun leeftijdscategorie.

       

Op naar de laatste toernooien van dit seizoen voor Anouk: een internationaal toernooi in Leuven en de Jeugdcup op Papendal……