12 spelers actief bij halve finale in Hilversum

12 spelers actief bij halve finale in Hilversum

Zaterdag 16 juni gingen we met 12 spelers naar de halve Finale Midden Meerkampen in Hilversum.

In rating klasse 5 speelde Hanno in poule B. Hanno begon erg sterk aan zijn toernooi, maar werd naarmate de wedstrijd vorderde toch meer gespannen. Hierdoor werden zijn slagen minder nauwkeurig geplaatst en werden er ook onnodige fouten gemaakt. Desalniettemin wist Hanno na een 9-6 achterstand in de vijfde game zijn eerste wedstrijd te winnen. Hanno wist nog als enige speler 1 game te winnen van Nio Poncin de nummer een geplaatst van de poule. Met twee winstpartijen gaat Hanno door naar de finale in Nieuwegein.

Bas Luiten speelde ook in rating klasse 5 maar in poule A. Bas was opgeroepen als reservespeler, het was dus een verrassing dat hij in de halve finale alsnog mocht spelen. De eerste wedstrijden speelde Bas erg statisch en hij verloor de eerste wedstrijden dan ook. In ronde drie wist Bas zijn eerste wedstrijd te winnen, maar helaas hield Bas dit in ronde vier niet vast en verloor hij zijn wedstrijd. In de laatste ronde en de laatste wedstrijd van de poule ging het erom. Bij winst zou Bas doorgaan en bij verlies zou de halve finale zijn Waterloo worden. Na een spannende wedstrijd waarin Bas het beste van zijn spel liet zien tegen Irian Oudeman (HTTC), ging hij na vier games als winnaar van de tafel af. Door naar de finaleronde.

Joost van Veen speelde in rating klasse 4 poule A zijn wedstrijden. Joost heeft geregeld goed spel laten zien, maar komt nog wel toernooi ervaring te kort om wedstrijden te winnen. Joost heeft nog wel enkele games gewonnen en heeft een hele ervaring erbij na deze dag waarin hij vijf wedstrijden heeft gespeeld. Er zijn weer leermomenten opgedaan en we kunnen weer hard werken tijdens de training. Helaas is Joost niet verder.

Thom Bleeker speelde ook in rating klasse 4 maar dan in Poule B. Thom wisselde hele goede rally’s af met wat mindere. Maar door goede tips van coach Anouk wist Thom toch heel wat wedstrijden te winnen. Na drie winstpartijen ontstond er een driehoek met David Pronk (TTVN) en Dylan Berlingen (Hilversum), na wat tel en rekenwerk werd Thom tweede in deze poule. Ook Thom  is door naar de finale dag.

Bas van den Boom speelde in rating klasse 3 poule B zijn wedstrijden. Bas had een stroeve start en wist zijn eerste wedstrijd met 11-9 in de vierde game te winnen. Zijn tweede wedstrijd ging met 3-0 verloren. Hierna kwam Bas goed in zijn spel en wist hij de volgende twee wedstrijden vrij eenvoudig te winnen. De laatste wedstrijd was zeer spannend en ging gelijk 2-2 de vijfde game moest de beslissing brengen. Bas wist goed de gekregen tips om te zetten in daden en won met 11-4. Ook Bas door naar de finale.

Marit Heitlager en Olaf Kooiman speelde beiden in rating klasse 2 Poule B. Marit en Olaf speelde hun eerste wedstrijd tegen elkaar.  Dit was een leuke wedstrijd om naar te kijken, beide spelers trainen wekelijks met en tegen elkaar en kennen elkaars spel dus goed. In drie games was Olaf te sterk voor Marit. Olaf speelde goede wedstrijden en speelde veel games, welke soms nipt werden verloren en geregeld met een geluksbal van de tegenstander verloren ging. De laatste wedstrijd was tegen Melle Scholten van Hilversum een wedstrijd zoals we die graag zien. Lange rally’s mooie spinballen en goed verdedigend werk van twee spelers die wilde winnen. De vijfde game moest dan ook een winnaar brengen van deze wedstrijd. Na wat onnodige fouten maar met veel doorzettingsvermogen wist Olaf deze wedstrijd met 12-10 te winnen. Helaas een vijfde plaats voor Olaf, maar hij staat op de reserve lijst. Marit had het zwaar in deze poule en wist soms hele goede spinballen af te wisselen met minder goede schuifballen. Marit was niet zeker van haar spel en liet niet het spel zien wat ze zeker kan spelen. Marit durfde niet goed aan te vallen, als ze dit wel goed deed dan was de terugkomende bal soms een probleem. Marit heeft van de 5 wedstrijden helaas geen wedstrijd kunnen winnen, dus helaas uitgeschakeld.

Joost van der Grinten speelde in rating klasse 2 poule A. Joost was zijn eerste wedstrijd nog niet warm en miste nog veel aanvalsballen. Maar wist wel in vijf games zijn eerste wedstrijd te winnen. Speelronde twee ging het al beter en wist hij in vier games te winnen. Deze stijgende lijn wist Joost door te zetten in ronde drie, deze wedstrijd won Joost in drie games. Dit spel kon hij helaas niet vast houden en verloor zijn laatste twee wedstrijden met 3-0. 3 gewonnen wedstrijden en de derde plaats in de poule is voldoende om door te gaan naar de finale.

In rating klasse 1  speelde Ivo, Maartje, Mees en Rody hun wedstrijden. Deze poule begon eerst met alle wedstrijden van dezelfde verenigingen. Dit waren veel wedstrijden 2 spelers van Hoogland en Over ’t Net en 3 spelers van SVE. Er waren dus al 5 wedstrijden gespeeld voordat er volgens het speelschema verder gespeeld kon worden.

Maartje begon tegen Ivo het toernooi, Maartje begon sterk aan de wedstrijd en Ivo had nog last van het houtenplankjes toernooi. Maartje won overtuigend met 3-0 van Ivo. Mees en Rody speelde ook hun eerste wedstrijd tegen elkaar, dit werd een zeer spannende wedstrijd waar de vijfde game de beslissing moest brengen. Rody wist deze game te winnen met 12-10, ook voor Rody was het eerste wedstrijdpunt binnen. Maartje liet menig tegenstander zweten op het passieve spel wat Maartje speelt en uren kan volhouden. De grote verrassing was de wedstrijd tegen Thijs Beentjes, Maartje kwam 2-0 voor in games. Thijs gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 2-2 in games, de vijfde game moest de beslissing brengen. Maartje speelde goed in de opdracht alle ballen diep op tafel en wachten op een bal die ze goed kon aanvallen. Dit werkte goed en Thijs begon tegen zichzelf te spelen. Maartje hield haar rust tot het einde van de game en won met 11-7. In totaal won Maartje 3 wedstrijden en eindigde op een zesde plaats, voldoende om door te gaan naar de finale.

Ivo herstelde zich goed na zijn verlies tegen Maartje en won zijn volgende wedstrijd van Kasper Marinus van SVE. Ivo bleef zijn goede spel voortzetten maar de tegenstanders gaven Ivo niets cadeau en brachten de harde spinballen goed terug. Helaas wist Ivo met zijn goede spel alleen nog van Mees te winnen. Ivo eindigde op de zevende plaats wat niet genoeg was om naar de finale door te gaan, maar wel als reserve speler op de lijst gezet te worden.

Mees speelde goed maar het niveau waar hij tegen moest spelen was toch nog wat sterker. Mees speelde zijn tweede wedstrijd erg met het passieve spel van Maartje mee, hierdoor was de wedstrijd niet spectaculair maar werd deze wel spannend en in de vijfde game pas beslist, in het voordeel van Maartje. In de daarop volgende wedstrijden moest Mees erg wennen aan de harde spinballen en het goede plaatsen van zijn tegenstanders. Naarmate het toernooi vorderde kwam Mees beter in zijn spel en wist hij enkele games te winnen en tegen Kasper Marinus werd de wedstrijd gewonnen. Met een gewonnen wedstrijd werd Mees negende in zijn poule. Dit was niet voldoende om door te gaan.

Rody was na zijn gewonnen wedstrijd tegen Mees goed begonnen aan zijn toernooi. Helaas kon Rody dit in de daarop volgende wedstrijden niet doorzetten. Tegen Dennis Dimitrov (SVE) werd het nog een spannende 5 gamer, maar helaas ging deze wedstrijd met 12-10 verloren. In de wedstrijden hierna wist Rody nog wel games te winnen maar in ronde zes liet Rody zijn tweede winstpartij noteren. Deze wedstrijd tegen Maartje ging in vier games met vier keer een verschil van 2 punten. In de laatste speelronde wist Rody ook nog van Ivo te winnen. Met drie gewonnen wedstrijden behaalde Rody een vijfde plaats in de poule, voldoende voor nog een dag spelen in Nieuwegein.

Met in totaal 7 spelers naar de finale is dit een goed resultaat.

Iedereen bedankt voor het rijden en supporten van onze spelers.

Coaches bedankt: Frank, Anouk, Ivo, Rikkert, Marit, René

René