4 Spelers naar landelijke ronde in Almere

4 Spelers naar landelijke ronde in Almere

Dit weekend was er voor alle leeftijdscategorieën de afdelingsfinale van de NJM in Hilversum. Met 6 spelers en 3 coaches waren we al vroeg op pad.

Louisa speelde bij de meisjes welpen in een driekamp. De tegenstandsters waren nog echte beginners en ook wel een aantal jaren jonger dan Louisa. Louisa won beide wedstrijden met 3-0, er zat nog wel een heel spannende game tussen die met 13-11 gewonnen werd. Dus op naar de volgende ronde in Almere!

SONY DSC

Anouk speelde bij de meisjes pupillen, en moest een aantal wedstrijden echt tot het gaatje gaan. Vooral de tegenstandsters van Bijmaat maakten het Anouk lastig. Op karakter sleepte ze die wedstijden er uit, en in de laatste ronde ging het om de eerste plaats. Tegenstandster Niral Gupta (Hilversum) waas net als Anouk nog ongeslagen en zou dat ook blijven. Niral was in drie games de sterkere in deze wedstrijd. Een mooie tweede plek voor Anouk en dus ook geplaatst voor de kwartfinale in Almere.

SONY DSC

Marit speelde bij de meisjes kadetten en deed dat prima. Haar eerste twee wedstrijden verloor ze in 5 games, met goed spel maar helaas net te veel eigen fouten aan het einde. Met overwinningen op Maaike den Blanken, Lotte Hoogeveen en Lina Bekhuis eindigde Marit op een gedeelde derde plaats. Door het gamegemiddelde werd dat een vierde plek dus een reserveplek voor de kwartfinale.

SONY DSC

Luuk speelde bij de jongens junioren. Momenteel speelt Luuk prima bij de senioren in Hoogland 1, bij de jeugd gaat het even wat minder. Uiteindelijk won hij vandaag 1 wedstrijd, maar dit was wel een hele belangrijke: door deze winstpartij ook een gedeelde plaats voor Luuk en dat resulteerde in een vierde plaats: door naar de volgende ronde. De komende tijd hard werken aan het plezier in het tafeltennisspel, dan kunnen we op 4 december weer wat van hem verwachten!

SONY DSC

David speelde in dezelfde zeskamp als Luuk, hij won vier wedstrijden. Een verliespartij in vijf games tegen Daniel Kim (VTV landelijk A) zorgde ervoor dat hij op een keurige tweede plek eindigde. Een mooie prestatie, flink wat wedstrijden op karakter er uit gesleept (vooral de wedstrijd tegen Tobias Kers van SVE!). Op naar de landelijke kwartfinale!

SONY DSC

Rikkert speelde in de andere zeskamp en had het lastig. Tegen Thijs Beentjes nog kans om een gamepje te pakken, maar over het geheel was Rikkert niet erg tevreden over zijn spel. De laatste wedstrijd tegen Timucin (VTV) eindigde gelukkig met 3-2 in een overwinning. Helaas te weinig voor de volgende ronde.

SONY DSC

Met vier spelers in de kwartfinale is het zeker een mooi resultaat. (vorig jaar waren dit er nog 2…)

Coaches René, Koen en Juliet bedankt voor de begeleiding deze dag. Ouders bedankt voor het vervoer en de support. Samen komen we tot mooie resultaten!