Marit wint B-licentie in Tilburg

Marit wint B-licentie in Tilburg

Met 3 spelers en 2 coaches gingen wij al vroeg op pad naar Tilburg.
Voor Louisa en Daniel was dit het eerste ranglijsttoernooi dat ze meededen, Marit is al een “oud gediende”.
Alle spelers zaten in een meerkamp, dus er kon in ieder geval lekker veel gespeeld worden.

Daniel speelde bij de kadetten en hij speelde zijn eerste wedstrijden van de 7-kamp erg wisselvallig. Hij gaf verdiende voorsprongen makkelijk weg en wist ook weer even zo makkelijk uit te lopen. Het was moeilijk om hele wedstrijden gefocust en geconcentreerd te blijven spelen. Uiteindelijk wist Daniel 2  van de gespeelde 6 wedstrijden te winnen. Dit was niet voldoende om door te gaan naar de vervolgrondes.

Louisa deed mee bij de meisjes welpen en kwam zeer voortvarend uit de startblokken. Haar eerste drie wedstrijden won ze met duidelijke cijfers: 3x met 3-0! Louisa had al veel profijt van een goede service, verder zorgde haar backhand opening voor veel punten. Na een vrije vierde ronde werd het wel even andere koek: met een duidelijke 0-3 werd verloren van Dido Giesen en daarna een hele spannende wedstrijd…. Louisa kwam met 2-0 voor tegen Tara Iravari (Westa), maar kon het net niet afmaken helaas. Met 8-11 in de vijfde game moest zij haar tegenstandster feliciteren. Later bleek dat Tara ook de latere winnares van het toernooi werd. In de laatste wedstrijd maakte Louisa korte metten met haar tegenstandster, waardoor ze op een keurige derde plaats in haar poule eindigde. Al met al een debuut waar ze supertrots op mag zijn!

Marit speelt dit seizoen voor het eerst bij de kadetten, en daarin laat ze mooie dingen zien. In de eerste wedstrijd moest Marit nog een beetje op gang komen (wel gewonnen hoor), maar daarna ging het alleen maar beter. Met gevarieerde services, een goede backhand opening en regelmatig een lekkere forehand tik versloeg ze maar liefst vijf tegenstandsters! Door één verliespartij eindigde Marit op de tweede plaats en was de halve finale bereikt. Toen kwam er even een flinke pauze in het toernooischema, maar Marit bleef goed bij de les.
Het werd een bloedstollende halve finale tegen Karen Klassen (Middelburg) met een stand van 9-9 in de vijfde game….Met twee goede services wist Marit de wedstrijd te winnen: op naar de finale!
In de finale was Ana Cvitkusic (Never Despair) haar tegenstandster. De eerste game werd nog verloren, maar met enkele tactische aanpassingen die Marit prima uitvoerde won ze de volgende 3 games. Grote opluchting en blijdschap: prima gespeeld en de rest van het seizoen een B-licentie!

Het was al met al een lange dag, maar we hebben genoten. Het was gezellig met elkaar, spelers moedigden elkaar aan en waren er om met elkaar in te spelen of te scheidsen.
Juliet en René bedankt voor het vervoer en het coachen.

30295427204_0a3e4057e2_z        20161119_164035