Rikkert en David plaatsen zich voor afdelingsfinale NJM

Rikkert en David plaatsen zich voor afdelingsfinale NJM

Er deden 5 Amersfoortse deelnemers mee aan de afdelingsronde van de Nationale Jeugdmeerkampen in Hilversum. Olaf en Daniël bij de kadetten, Ivo, Rikkert en David bij de junioren. We wisten dat het een zware dag zou worden, maar onze jongens hebben het beste er uit gehaald.

Daniël begon tegen Chris Beentjes (Rega landelijk C) en dat was wel een maatje te groot. Daniël merkte dat je echt heel goed moet serveren en eigenlijk geen bal terug kan leggen zonder er iets effectiefs mee te doen: mooie leermomenten. Ook de wedstrijden tegen andere spelers die soms wel 4 klassen hoger speelden lieten zien dat er nog wel een groot verschil is. Uiteindelijk won Daniël 1 wedstrijd en eindigde hij in zijn achtkamp op de 7e plaats.

Olaf speelde ook tegen landelijke spelers bij de kadetten, en hij deed dat vol lef en overtuiging. Na de landelijke spelers werd het een spannende strijd om de 4e plaats, helaas voor Olaf redde hij het net niet. Er waren mooie overwinningen op Milco Mekenkamp (Bijmaat) en Denis Dimitrov (SVE). Door onderling resultaat werd hij 7e.

Ivo speelde bij de junioren, in zijn poule zaten 2 afdelingsspelers en de rest speelden allemaal landelijk! Een zware kluif voor Ivo maar hij verweerde zich prima. Ook hier werd duidelijk dat je geen bal terug kunt leggen, services en aanvalsballen moeten op het scherpst van de snede gespeeld worden. Twee wedstrijden werden in 5 games verloren (waaronder een hele spannende tegen Rikkert), maar uiteindelijk eindigde hij op de 8e plek.

Rikkert zat dus in dezelfde poule als Ivo, en knokte voor wat hij waard was. Met winst op Ivo, Timucin Stam (VTV) en Joost van der Weerd (SVE) kwam hij op 3 winstpartijen. Door gelijk te eindigen met Joost en Timucin pakte dit goed uit voor Rikkert en belandde hij op de 3e plaats. Goed voor een plek in de finale!

David zat in de andere juniorenpoule. Hij speelde spannende wedstrijden en moest tot het uiterste gaan. Mooie overwinningen op Nick van Dijk (SVE), Eric de Boer (Hilversum), Hans Hazelzet (SVE), Wouter Holman (SVE) en Jesper Jansen (Rega) zorgde voor een prima 2e plek. Dus ook voor David een finaleplaats!

Samen met Luuk, Marit, Anouk en Louisa mogen David en Rikkert volgende week de afdelingsfinale spelen. Dat belooft een mooie dag te worden!

Coaches van vandaag: Koen, Frank en Juliet bedankt. Alle ouders bedankt voor het aanmoedigen, het vervoer en de gezelligheid!

SONY DSC

SONY DSC