Er is weer veel geleerd in Hoorn!

Er is weer veel geleerd in Hoorn!

Dit weekend is de herfstvakantie begonnen, maar het is ook het weekend van het ranglijsttoernooi in Hoorn. Al vroeg op pad, en ja: we waren bijna de eersten in de sporthal!

20161015_090128

Op zaterdag speelden Laurens, Jona, Ivo en Marit.
Allen speelden ze in een zeskamp, dus in ieder geval 5 wedstrijden. Voor de nummers 1 en 2 is er dan een vervolgtoernooi. Erwin en Juliet waren de coaches, en onze spelers deden het prima!

Laurens deed voor het eerst mee aan zo’n toernooi: hij speelde geconcentreerd en kon goed meekomen met het hoge niveau. Hij won zijn eerste 2 wedstrijden knap, en verloor daarna in 4 games van landelijk B-speler Sietse van Meer (ODT). Op zich natuurlijk helemaal geen schande, en daarna won hij weer 2 mooie wedstrijden. Daardoor een knappe 2e plek in zijn poule en dus door naar de vervolgronde! Hier moest hij tegen een landelijk C-speler Willem Lock (Sett). Laurens maakte iets te veel eigen fouten en moest na 3 games zijn tegenstander feliciteren. Maar chapeau voor Laurens: een prima toernooi met knappe prestaties en heel veel geleerd!

20161015_153208

Jona speelde voor het eerst bij de junioren en hij was van plan iets moois neer te zetten. In zijn meerkamp versloeg hij al zijn tegenstanders! Hij was zelf niet altijd tevreden over zijn eigen spel, maar hij liet mooie dingen zien. Zijn noppen en zijn sterke forehandtik zorgden voor veel punten, een goede concentratie en motivatie zorgde voor de rest. In de vervolgronde moest hij ook tegen een landelijk C-speler van Sett: Saracini Kastriot. Hier was de focus en felheid een beetje verdwenen bij Jona. Hij verloor deze wedstrijd met 0-3.

Ivo had voor zichzelf een doel gesteld: in het vervolgtoernooi komen! Hij liet mooie dingen zien: goede topspinrally’s met veel loopwerk. Het was nog niet altijd even effectief, maar Ivo liet zien dat hij goed tegen deze spelers uit de voeten kan. Uiteindelijk won hij 3 wedstrijden en eindigde daarmee op de 2e plek: dus ook in de vervolgronde! Ivo moest tegen Jarmo Lanza (Taverzo) en deze linkshandige speler was een maatje te groot. Ivo deed zijn uiterste best maar de tweezijdige spinballen waren moeilijk te blokken. Ook voor Ivo was dit dus het eindstation.

Marit speelde voor het eerst bij de kadetten en deed dit prima. De 1e wedstrijd werd in 5 games gewonnen, en er volgden nog 3 winstpartijen! De enige tegenstandster die ze moest feliciteren was Lara Eleveld (SVE). Marit dus ook in het vervolgtoernooi en dat was direct de halve finale! Maike den Blanken (Hilversum) is voor Marit een bekende…na een 2-0 voorsprong werd het heel spannend. Uiteindelijk werd het 10-10 in de 5e game…..en verloor Marit met 10-12. Een mooi toernooi gespeeld en heel wat puntjes voor de ranglijst gepakt!

Een mooie zaterdag: alle spelers 1e of 2e in hun meerkamp dus goed gedaan! De sfeer was goed, er werd gekeken naar elkaar, elkaar aangemoedigd of bij elkaar geteld. Goed gedaan allemaal!

Op zondag het B-toernooi: Luuk, Olaf, Rikkert en David konden aan de bak! Coaches Frank, René en Juliet waren er voor de begeleiding.

Olaf speelde bij de kadetten en heeft alleen maar tegen landelijke spelers gespeeld! Hij deed dat prima, met gedurfd spel pakte hij heel wat puntjes. Uiteindelijk kwam hij te kort voor de winst van een wedstrijd maar in ieder geval 1 game gepakt en heel veel geleerd! Op dit niveau moet je echt iedere rally goed aanpakken, even verslappen betekent initiatief kwijt en de punten voor de tegenstander. Zijn laatste wedstrijd speelde Olaf tegen Stef van Duinen (Rega) die landelijk B speelt. Geen schande om van te verliezen en Olaf kon met opgeheven hoofd de zaal verlaten.

Rikkert zat in een zware poule. Het was de dag van net niet: in zijn poule moest hij al zijn tegenstanders feliciteren. Er waren echt wel kansen, maar te veel eigen fouten zorgden ervoor dat het niet lukte. In het troosttoernooi speelde hij tegen Pim Huinen (Docos) landelijk B. Een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk 13-11 in de 5e voor Pim: helaas einde toernooi voor Rikkert.

David speelde voor het eerst bij de junioren en zijn verdedigende spel bracht menig tegenstander in de problemen. Hij wordt steeds vaster en ook zijn aanval wordt effectiever. David verloor in zijn poule 1 wedstrijd van Thomas Jansen, een landelijk A-speler van Middelburg. Daardoor dus een keurige 2e plek en door naar het hoofdtoernooi. Hier was Pieter Rijnders (HTTV 070) zijn tegenstander. Het was een spannende wedstrijd met mooie rally’s. Uiteindelijk won Pieter, maar hij moest echt alles uit de kast halen om David te verschalken. Het werd 1-3, de laatste 32 was het eindstation voor David.

Luuk had een mindere start door onnodig verlies in zijn eerste wedstrijd. Maar hij herpakte zich prima en kwam steeds beter in zijn spel. In zijn laatste poulewedstrijd tegen Pim Huinen ging het erom: hoofd- of troosttoernooi…. Luuk won deze spannende wedstrijd en werd 2e in zijn poule. Hierdoor in het hoofdtoernooi tegen Eric de Boer (Hilversum). Luuk won met 3-0 en plaatste zich bij de laatste 16 spelers van het toernooi. Nu was de nummer 1 geplaatst zijn tegenstander: Bas Douma (Taverzo). Met gedurfd spel won Luuk de 1e game, maar helaas werd hij in de volgende games op vastheid en snelheid net afgetroefd. Luuk was er dichtbij, maar voor hem was dit het eindstation.

20161016_142628

 

Ook op deze tweede dag was het een prima sfeer. Spelers waren er voor elkaar en dat zorgt voor een goed gevoel bij iedereen. Top gedaan!

Al met al een mooi weekend, de spelers hebben weer veel geleerd. Coaches en ouders bedankt voor het rijden en begeleiden! Volgende week staat de voorronde NJM op het programma….