Anouk en Felix in finale NJM, Marlieke, Dominique en Thomas naar halve finale.

Anouk en Felix in finale NJM, Marlieke, Dominique en Thomas naar halve finale.

De kwartfinale NJM is altijd een grootse happening. In het prachtige topsportcentrum in Almere werd op 59 tafels gespeeld en van de academie waren er maar liefst 7 spelers actief.
Twee spelers wisten het niet tot de volgende ronde te brengen: Janneke is nog herstellende van de ziekte van pfeiffer en kon nog net niet genoeg gas geven om de derde plek te bereiken. Ze wist twee wedstrijden te winnen en eindigde als vierde.
David speelde in dezelfde meerkamp als Thomas en de eerste wedstrijd moesten ze tegen elkaar. Dat werd een ware thriller die Thomas met 14-12 won. Uiteindelijk wist David 1 wedstrijd te winnen, en werd hij vijfde.

David tegen Thomas: een spannende vijfgamer….

Thomas had het kampioensgevoel van de dag ervoor nog in zijn lijf en startte met drie overwinningen. Hierna volgde een duidelijke 3-0 nederlaag tegen de latere winnaar Thomas Wijnhout. Maar een goed herstel in de laatste wedstrijd zorgde voor een mooie tweede plaats en dus door naar de halve finale!
Dominique speelde bij de meisjes onder 15 een prima toernooi. Ze wist maar liefst drie wedstrijden te winnen en eindigde daardoor op een hele knappe derde plaats. Op naar de halve finale in februari!
Ook Marlieke speelde bij de meisjes onder 15 en zij wist met slechts 1 verliesgame haar zeskamp te winnen. Dus ook voor haar is de volgende ronde in februari.
Anouk speelde in een vijfkamp en verloor geen game. Voor haar is er geen halve finale, dus een directe plaatsing voor het finaleweekend in Panningen.
Ook voor Felix die het toernooi onder 11 speelde is het nog niet afgelopen. Met een prachtige tweede plek in zijn zeskamp stroomt hij ook direct de finale in.

Het was een mooie dag, coaches, spelers, supporters weer heel erg bedankt.
Op 5 februari is voor Thomas, Dominique en Marlieke de halve finale: kijken wie zich nog bij Anouk en Felix kunnen voegen voor het finaleweekend in Panningen….