Anouk en Marlieke actief in Luxemburg

Anouk en Marlieke actief in Luxemburg

Op 9, 10 en 11 juni waren Marlieke, Anouk en Juliet bij International Youth Championship in Luxemburg. Samen met Kevin Ahlers, Sofja Chapochnikov, Rene de Gier en Bert Olofsen vormden wij “team Soest”.
Het toernooi werd in een prachtige ruim opgezette zaal gespeeld, de organisatie had alles prima voor elkaar met een prima app waar spelers hun wedstrijden, hun te scheidsrechteren wedstrijden en de actuele standen goed in konden volgen.
Op vrijdagmiddag begonnen de wedstrijden en deze zeskamp werd op zaterdagochtend verder gespeeld. Daarna startte het vervolgtoernooi dat dan tot zondagochtend doorging. Als je zondagmiddag nog in actie zou komen behoorde je bij de beste 12 uit je leeftijdscategorie….
Helaas heeft geen van onze spelers dat gehaald, maar goed gestreden is er zeker wel.
Marlieke sloeg op vrijdagmiddag met haar duim tegen de tafel, met een flinke kneuzing tot gevolg. Toch heeft ze de knop om kunnen zetten en met vier winstpartijen op de zaterdag en de zondag is ze op een keurige 13e plaats terecht gekomen.
Sofja moest vrijdagmiddag erg wennen aan de omstandigheden en was nog erg op zoek naar het goede gevoel. Dat was op zaterdag en zondag al veel beter, met af en toe een dipje in een enkele wedstrijd. Ook Sofja won vier wedstrijden, en eindigde hiermee op de 19e plaats.
Anouk speelde een wisselend toernooi, soms veel te hard, soms hele mooie rally’s en soms een fout service op het einde van de game…… Met twee goede wedstrijden op het einde won ze er vijf en eindigde ze op een mooie 14e plaats.
Kevin had last van zijn schouder en had daar tijdens zijn wedstrijden hinder van. Coach Bert probeerde hem bij de les te houden en uiteindelijk won hij vier partijen en was de 17e plaats voor hem.

Het was een leerzaam toernooi, er deden 20 Nederlandse spelers aan mee en dat betekende dat we ook soms tegen elkaar uitkwamen. Maar verder veel spelers uit Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en België dus prima om veel ervaring op te doen.
Alle betrokkenen heel erg bedankt!