Anouk en Marlieke vierde in Den Haag

Anouk en Marlieke vierde in Den Haag

Met vijf spelers die trainen bij de academie waren we goed vertegenwoordigd bij het A toernooi in Den Haag.

Thomas speelde in de klasse onder 17 en won in zijn poule (opnieuw) van Koen Houtgast. Zijn andere twee poulewedstrijden verloor hij. Na een bye in het vervolgtoernooi speelde hij nog 2 wedstrijden die hij niet wist te winnen. Hij eindigde op zijn eerste A-toernooi uiteindelijk op de 12e plaats: redelijk tevreden over deze dag. Als Thomas met meer druk gaat spelen gaan we straks nog veel meer mooie wedstrijden van hem zien…..
Dominique, Janneke en Marlieke speelden in de klasse onder 15. Voor Dominique was dit ook haar eerste A-toernooi en dat ging best goed. Games werden er wel gepakt, helaas nog geen hele wedstrijd maar dat gaat ongetwijfeld wel gebeuren bij de volgende toernooien.
Janneke is na haar pfeiffer weer aan het terugkomen en dat gaat nog een beetje wisselend. Mooie rally’s afgewisseld met snelle fouten, maar de algehele tendens is echt een stijgende lijn. In de poule nog geen winst, maar de laatste wedstrijd werd van Dominique gewonnen dus een 13e plaats was de eindscore.
Marlieke won haar poule met knappe overwinningen op o.a. Faya Vooijs. Daarna door voor de plaatsen 1 t/m 8: een hele spannende partij tegen Sophie Bongers die Marlieke met 11-9 in de vijfde game won. Hierna waren Nyncke de Knegt en Jitte de Klerk te sterk. Met een 4e plaats toch een hele mooie prestatie van deze youngster.
Anouk speelde onder 19 en kwam daar haar teamgenote Sara Devos tegen in de poule. Sara was net te sterk, maar de andere vier wedstrijden won ze knap. Vooral in de wedstrijden tegen Fleur Hoogeveen en Robin Klomp werd er veel van Anouk gevraagd, maar ze wist zich hier knap als winnaar uit te vechten. Dus ook Anouk ging strijden om de plekken 1 t/m 4. Tegen een prima spelende Xijin had Anouk weinig in te brengen, maar tegen Tanya Misconi ging het aardig gelijk op. Toch wist Tanya te winnen en dat betekende dus een vierde plaats: een prima prestatie.
Hiermee verdient Anouk ook een wild cart voor het N.K. A senioren dat volgende week in Zwolle gehouden wordt: weer een mooie dag om naar uit te kijken!

Alle coaches geweldig bedankt: het was weer een leerzame/lange/gezellige (en koude) dag.

Janneke tegen Dominique om plaats 13 en 14.