Anouk naar halve finale N.J.M.

Anouk naar halve finale N.J.M.

Met vijf spelers vanuit de Academie waren we best goed vertegenwoordigd tijdens de kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen (N.J.M.).
Hanno en Thomas hadden een reserveplaats gekregen, en Anouk, Jibbe en Marit hadden zich hiervoor geplaatst.
We waren mooi op tijd aanwezig in het fantastische topsportcentrum in Almere.
Iedereen kon ruimschoots inspelen, en er was voor de coaches en supporters genoeg tijd voor een voorbespreking met koffie!

        

Er werd in twee zalen gespeeld, in de hoofdzaal speelden Jibbe en Marit (junioren) met als coach René. In de breedtesportzaal speelden Hanno, Thomas en Anouk met als coaches Franck en Juliet.
Jibbe stond als vierde in zijn poule geplaatst en dat betekende direct een belangrijke wedstrijd tegen Twan Vos. Hij verloor deze wedstrijd met 2-3, een flinke teleurstelling. Daarna werd ook wedstrijd twee en drie verloren, waarna Jibbe zichzelf weer herpakte en de volgende met 3-2 won. Ook zijn laatste wedstrijd met alle Amersfoorters als supporters op de tribune werd gewonnen door Jibbe.
Helaas op de ondankbare vierde plaats, misschien dat er nog een reserveplekje voor hem is in de halve finale?

Marit startte als vijfde geplaatst in haar meerkamp, en begon met een zware wedstrijd tegen Daantje Lommen. Daantje was een maatje te groot maar Marit was wel tevreden over haar eigen spel. Dat was ook in de tweede wedstrijd het geval: een 1-3 verlies tegen Evi ten Have met spannende games zorgde wel voor vertrouwen. Tegen Machteld Rosema werd simpel gewonnen, maar de vierde en vijfde wedstrijd kon Marit niet meer haar eigen niveau benaderen. Helaas nog twee verliespartijen en dus een vijfde plaats in de meerkamp. Opvallend detail: Marit scoorde meer punten vόόr dan haar tegenstandsters die op plek vier en vijf eindigden!

Thomas kreeg de zo gewenste reserveplek en ook voor hem was de eerste wedstrijd beslissend voor wel of niet doorgaan naar de volgende ronde. Jasper van Doorn (Soest) was een voor hem bekende tegenstander en helaas werd deze wedstrijd een duidelijke 0-3 nederlaag. Daarna volgende twee nederlagen tegen Mathias Scheurwater (1-3) en Robin Vos (0-3). Gelukkig liet hij zich niet uit het veld slaan en pakte hij de volgende twee wedstrijden met 3-0. Uiteindelijk een vierde plaats en ja wie weet toch nog een plekje in de volgende ronde?

Hanno speelde bij de welpen in een vijfkamp. Pelle Kuipers en Seth Oomen waren een maatje te groot, maar Hanno had wel zeker kansen tegen Thijs Timmermans. Misschien dat hij het zelf ook zo verwachtte, maar zijn spel was deze wedstrijd net iets te onrustig om de wedstrijd ook te winnen. Zijn laatste wedstrijd won hij keurig met 3-1, en hierdoor ook voor Hanno een vierde plaats in de meerkamp. Wel fijn dat hij dit toernooi afsluit met een mooie winstpartij!

Anouk stond als tweede geplaatst, en zij had de taak om dat dan ook maar te laten zien…
De start was wat stroef, maar naarmate het toernooi vorderde kwam ze er beter in. Na vier gewonnen wedstrijden volgde de kraker tegen Anne van Bolderen. Het werd een spannende vijfgamer die Anouk won met 11-8. Dus een mooie eerste plaats en een plek in de halve finale.

Wie weet komen er nog enkele spelers bij als zij een reserveplek krijgen toegewezen, we zullen het zien op 3 februari.
Alle ouders en coaches (René, Franck en Juliet) bedankt voor de inspanningen van deze dag.

Op naar het ranglijsttoernooi in Assen over twee weken!