B-toernooi Assen: Jibbe bij beste 16!

B-toernooi Assen: Jibbe bij beste 16!

Net als ieder vertrokken we in alle vroegte met 2 spelers naar Assen.
Marit speelde in een  sterke 6-kamp haar wedstrijden. De start was direct lastig tegen een goed spelende Iris de Bie. Deze wedstrijd werd dan ook verloren. In de tweede wedstrijd van Marit lagen er zeker kansen, helaas ging deze wedstrijd in 5 games verloren. Met een goede overwinning op Dorien van Eijnsbergen en goede kansen tegen Pien Kamps, bleef Marit op 1 gewonnen wedstrijd staan. Marit werd gedeeld vierde, maar door onderling resultaat werd het de zesde plaats.

Jibbe speelde ook in een sterke 6-kamp zijn wedstrijden.  Hij begon meteen met een thriller tegen Victor Petit Dit De La Roche, na een 2 – 0  achterstand wist Jibbe zich terug te vechten tot 2 – 2 en moest de vijfde game de beslissing brengen. Op een 9 – 9 stand vroeg Jibbe een time out aan, welke niet goed leek uit te pakken. Het werd direct 10 – 9. Maar Jibbe bleef goed rustig en vocht zich terug tot een 12 – 10 winst. Na enkele problemen met de wedstrijdtafel en de lange wedstrijden werd er op een andere tafel verder gespeeld en zelfs op een tweede tafel aan de andere kant van de zaal gespeeld worden. Voor Jibbe maakte dit niet uit en hij wist de volgende twee wedstrijden ook te winnen. Dani (SKF) bleek een maatje te groot. De laatste poule wedstrijd wist Jibbe weer te winnen. Met 4 gewonnen wedstrijden een tweede plaats in de poule.
Na een bye in de vervolgronde, in de achtste finale tegen Thijs van den Berg (2de divisie SKF). Thijs was duidelijk een maatje te groot en Jibbe verloor deze dan ook met 3 – 0.

Na een lange maar zeker leerzame dag kwamen we in het donker rond 18:00 uur weer aan in Amersfoort.
Met dank aan de spelers en support en tevens ook chauffeur Ton was het een dag met een goed resultaat.