Hanno en Anouk actief op Ranglijsttoernooi in Tilburg

Hanno en Anouk actief op Ranglijsttoernooi in Tilburg

Hanno speelde op zaterdag in een zeskamp bij de jongens welpen.
Hij begon voortvarend met twee 3-0 overwinningen. Hanno speelde deze wedstrijden goed geconcentreerd, ondanks de hele grote zaal met maar liefst 44 tafels!
De derde wedstrijd was tegen de hoger geplaatste Jayce van den Berg. De eerste game werd nog ruim verloren, maar in game twee en drie kwam Hanno dichtbij. Helaas toch een 0-3 verlies, maar zeker geen schande om van deze jongen te verliezen. Hierna tegen de nummer één geplaatste van het toernooi: Narik Mirzoyan (Westa). Ook dit werd een 0-3 wedstrijd, waarbij Hanno mooie punten wist te maken, maar ook soms te snel en te slordig was. Maar hij werd zeker niet van tafel geslagen, dus mooie leermomenten voor hem. De laatste wedstrijd was tegen Simon Rook die op dat moment nog geen wedstrijd had gewonnen. Hanno was de kluts kwijt, en kwam met 0-2 achter. Hij knokte zich terug tot 2-2, maar moest uiteindelijk Simon feliciteren: dat was toch wel een teleurstelling. Zo zie je maar hoe het in de sport kan gaan: winnen en verliezen liggen soms dicht bij elkaar en je kunt er niet altijd iets van zeggen hoe een wedstrijd gaat verlopen.
Ondanks deze nederlaag eindigt Hanno op de derde plaats in de zeskamp: een terechte plek voor deze hardwerkende welp!

Anouk ging op zondag naar Tilburg en ook zij zat in een zeskamp, maar dan bij de meisjes kadetten. Voor haar is dit het eerste jaar in deze leeftijdscategorie, met een groot aantal meisjes die een jaar ouder zijn.
Haar eerste wedstrijd tegen Rianne de Vogt ging Anouk goed van start maar de 2-0 voorsprong veranderde in een 2-3 nederlaag. Anouk had moeite met de harde knallen van Rianne en kon het spel onvoldoende ontregelen. Dat was wel even een tegenvaller, maar daar zette ze zich goed overheen. Na winst op Vera Kastelein volgde de wedstrijd tegen Xijin Zheng: momenteel spelend in de landelijk A klasse. Ook hier een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk toch de winst voor Xijin. Dit was zeker een mooie wedstrijd, lange rally’s en mooie punten gescoord door beide dames. De wedstrijd hierna tegen Fleur Hoogeveen (als eerste geplaatst) werd de topwedstrijd van Anouk. Anouk won in de vijfde game met 12-10: bloedstollend was het!
Met hierna nog een winstpartij tegen Melanie Bosselaar eindigde Anouk gelijk met Rianne. Omdat ze hiervan verloren had werd ze vierde in de zeskamp. Door verlies tegen Eline Smeets en nogmaals winst op Melanie werd Anouk uiteindelijk negende. Het werd een dag met wisselende gezichten, wat overheerst waren vooral de goede momenten en dat is iets om vast te houden.

Al met al twee intensieve dagen in Tilburg, met veel mooie leermomenten voor spelers en coach.