Anouk Nederlands kampioen in dubbel en enkelspel!

Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugdspelers met een B- of A-licentie. Op zich al heel knap als je aan dit toernooi mee mag doen, omdat er per leeftijdscategorie maar 20 A en B- spelers zijn…..
Op de zaterdag speelden de B-spelers en hier kwamen Thom en Amanda in actie.

Thom deed precies zoals de plaatsing in zijn zevenkamp voorspeld had: hij won drie wedstrijden en verloor er drie. Hierdoor was er voor hem geen vervolgtoernooi, maar speelde hij wel zes uitdagende wedstrijden.
Amanda speelde bij de meisjes onder 13 in een zevenkamp en daar wist ze net als Thom drie wedstrijden te winnen. Ze eindigde op een keurige vierde plaats in de meerkamp, hier was verder ook geen vervolgtoernooi meer van toepassing.

Op zondag speelden Janneke, Marlieke, Anouk, Dominique, Anouk en Thomas in het A-toernooi.
Thomas speelde bij de jongens onder 17 en won in zijn vierkamp van Bruno Vink. Helaas ging de wedstrijd tegen Niek Esselink in vier games verloren waardoor er voor hem geen vervolgronde meer was. Het dubbelspel met Roald van der Meijden werd helaas ook verloren, maar werd door de jongens wel goed gespeeld. Soms zijn tegenstanders ook gewoon beter…..
Dominique speelde bij de meisjes onder 15 en had een zware poule. Ze won wel een game tegen Sabina en Marlieke, maar moest haar tegenstandsters feliciteren. Wel weer een leerzame dag voor haar!
Janneke speelde ook in deze leeftijdscategorie en won in een hele spannende pot (0-2 achter…) van Fleur van Riel. Een knappe prestatie waarin Janneke liet zien dat ze op de weg omhoog gaat qua conditie en uithoudingsvermogen. De andere twee tegenstanders waren nog net te sterk, maar ook wel gamewinst behaald.
Marlieke speelde ook in de onder 15 categorie en werd eerste in haar poule. In de kwartfinale moest ze het opnemen tegen Faya Vooijs en dat was een zware strijd. Ieder game zat ze er dicht bij, maar helaas toch 3-0 voor Faya.
In het dubbel speelden Marlieke en Janneke samen en dat deden ze prima. De afgelopen weken hadden we hier ook extra aandacht aan besteed tijdens de trainingen en dat zorgde voor goed samenspel en mooie rally’s. Helaas toch een verliespartij in vijf games, maar met opgeheven hoofd!
Anouk speelde in de categorie onder 19 en begon in haar poule wat moeizaam. Het waren wel twee winstpartijen, maar tevreden was ze nog niet. Dat werd later ruimschoots goed gemaakt met twee hele spannende wedstrijden tegen Robin Klomp en Fleur Hoogeveen. In de halve finale was er winst tegen Robin in vijf games, in de finale was er winst tegen Fleur in vier games. Er werden mooie rally’s gespeeld waarbij de plaatsing, vastheid en de service van Anouk de doorslag gaven voor de winst.
Een prachtige eerste plaats en dus Nederlands Kampioen!!!
Ook in het dubbelspel samen met Fleur was er de titel voor Anouk: een dubbelslag dus!

Het was een lange dag, maar met mooie wedstrijden en prachtige resultaten. Laten we met elkaar doorgaan op deze weg, we trainen weer verder voor het finaleweekend NJM (27 en 28 mei) waar Amanda, Marlieke, Thomas, Felix en Anouk weer volop de strijd aan zullen gaan.
Alle coaches, ouders en supporters weer geweldig bedankt.