Anouk plaatst zich bij de beste 12 speelsters van Nederland!

Op zaterdag 6 december was het voor Anouk, Tessa en Maartje de dag van de kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. In het topsportcentrum werd dit toernooi in twee prachtige zalen afgewerkt: een waar genot om dit te zien. Ieder speelster had een eigen coach, fijn voor iedereen en zeker ook noodzaak omdat onze dames in twee verschillende zalen speelden.
Inspelen in zo’n grote zaal dat is best even wennen: kruisen en dan zo veel spelers om je heen: dat is best bijzonder. Op onderstaande foto kun je zien dat onze speelsters dat prima deden met elkaar.

20141206_094308
Tessa (met coach René) speelde bij de meisjes junioren, in haar poule zat ook eredivisiespeelster Melissa Bours. Dat was voor Tessa direct de eerste wedstrijd: ze deed dit echt niet slecht, ze verloor wel in 3 games maar dat was zeker geen schande. In de volgende wedstrijden kwamen er kansen voor Tessa, maar helaas werden ze toch nog verloren. Zeker één van die twee had ze volgens coach René moeten winnen, maar Tessa ging iets te ver  naar achteren waardoor de tegenstandster het initiatief weer kon overnemen. In de laatste twee wedstrijden liet Tessa zien dat ze echt op dit podium thuishoort: twee knappe overwinningen zorgden voor een mooie vierde plaats in haar poule. Helaas niet genoeg om door te gaan naar de halve finale, maar Tessa kon met opgeheven het topsportcentrum verlaten.
Maartje (met coach Henk) speelde bij de kadetten in een vijfkamp. Maartje verloor twee wedstrijden met 3-0, maar wist ook twee winstpartijen binnen te halen. Tegen Eva Moris (Westa) waren het drie games boven de 10, maar wel een keurige winst. Ook van Mengjie Grijping (The Victory) won Maartje in een spannende wedstrijd met 3-2. Door deze 2 winstpartijen eindigde Maartje op de derde plaats en mocht ze een tussenronde spelen tegen een andere nummer drie. De winnaar van deze wedstrijd plaatste zich voor de halve finale. Helaas was dit voor Maartje het eindstation: ze werd met een duidelijke 3-0 aan de kant gezet. Maar ook voor Maartje was dit een prima debuut op zo’n groot toernooi.
Anouk was de kleinste van dit drietal en zij speelde (met coach Juliet) bij de welpen. In deze categorie is het zorgelijk om te zien dat er maar zo weinig jonge meisjes deelnemen. Gelukkig trok Anouk zich hier niets van aan, er werd nog wat veranderd in de poules en daarna kon de strijd beginnen. De eerste wedstrijd moest Anouk tegen een bekende: ook vorige week had ze bij de afdelingsontmoeting  tegen Lynn Schijven gespeeld. Toen won Anouk in een spannende 5 gamer, nu won Anouk prima met 3-0. Het was natuurlijk ook wel fijn om met zo’n wedstrijd te beginnen: zo gaat de ergste spanning er een beetje af. Tegen de A welpen Liecke Greven en Anna Peters had Anouk niet veel in te brengen: dit werden duidelijke 3-0 nederlagen. Maar Anouk gaf de moed niet op: met mooie aanvalsslagen won ze haar vierde wedstrijd met 3-0.  Het was al wel duidelijk dat Anouk bij de eerste vier zou eindigen, maar om haar goed geconcentreerd te laten spelen hebben we dat maar niet verteld. De laatste wedstrijd tegen Ilse van Es (TOGB) was een ware thriller: Anouk won met 11-7 in de vijfde game.
Hierdoor eindigde ze op de derde plaats en dat betekent een plek in de finale bij de beste twaalf meisjes van Nederland!
Een geweldige prestatie van deze kleine kanjer: in het weekend van 6 en 7 juni zal zij de Academie vertegenwoordigen met alle toppers uit heel Nederland! Wij zijn trots op haar.

Al met al weer een leerzame en mooie dag, coaches en supporters bedankt.