Clinic Gamal en Arnoud een groot succes

Clinic Gamal en Arnoud een groot succes

Woensdagavond 3 december stond de trainingsavond in het teken van de clinic van Gamal de Groot en Arnoud Meijer. Beiden spelen bij ttv Hilversum, Gamal speelt in de eredivisie en Arnoud staat bekend als een van nederlands beste verdedigers.

DSCN7587                   DSCN7586
Om 19.00 uur begon de training voor de B-selectie met een warming up. Hierin werd veel aan de reactie gewerkt, niet alleen het opvolgen van eenvoudige bewegingen maar juist ook het nadenken en net de andere kant uit bewegen waren de uitdagingen.

Hierna de tafeltennistraining, met bij iedere oefening het laten zien door deze twee toppers: dan krijg je vanzelf zin om die oefening te spelen!
En dan het belang van de service: jazeker iedere rally begint met een service en een ontvangst, dus veel trainen op deze belangrijke punten. Hoe kan ik kort serveren? Hoe kan ik lang serveren? Waar ga ik de bal plaatsen? Hoe geef ik een gevaarlijke steekbal op een korte service? Layla mocht nog even ervaren hoe lastig het is om een moeilijke service te ontvangen (maar ze had er ook wel wat terug hoor!).
De Academie-spelers weten het nu allemaal, dus dat wordt genieten de komende weken!

DSCN7584                     DSCN7575

Hierna volgde een demonstratie waarbij Arnoud ook een stukje geschiedenis vertelde over tafeltennis. Zelfs met een koekenpan werd gespeeld, prachtige rally’s met slimme korte ballen en harde smashes wisselden elkaar af.

Na de demonstratie volgde de training voor de A-selectie. Het belang van het diep zitten (waardoor je sneller en beter kunt bewegen) kwam meermalen aan de orde. Alle spelers kregen nuttige tips van deze enthousiaste mannen en er werd hard gewerkt door onze spelers.

Na afloop een compliment van de trainers voor alle spelers: een leuke enthousiaste groep die hard wil werken!

Arnoud en Gamal geweldig bedankt, ook alle belangstellende tafeltennissers en trainers bedankt voor jullie komst: het was een leerzame en fijne avond.