Succes in Assen voor Rik: zijn felbegeerde B-licentie!

Succes in Assen voor Rik: zijn felbegeerde B-licentie!

Maar liefst 10 spelers van de Academie deden dit weekend mee aan het ranglijsttoernooi in Assen.
Op de zaterdag was het toernooi voor de B-spelers. Hiervoor hadden  Luuk, Layla en Tessa zich ingeschreven.
René en Mark waren de coaches voor dit drietal.
Luuk was derde geplaatst in een poule van vijf, maar omdat de nummers vier en vijf niet op kwamen dagen had hij maar twee partijen. Beide spelers waren ook nog duidelijk te sterk waardoor Luuk niet in zijn spel kwam. Hierdoor heel snel klaar om vervolgens zo’n 3 uur te moeten wachten op de eerste ronde van het troosttoernooi. De tijd werd goed besteed samen met Douwe op een vrije tafel en Luuk begon gelijk goed in het troosttoernooi en won zijn eerste wedstrijd vrij duidelijk en met erg goed spel. De tweede ronde wachtte een erg sterke speler maar Luuk was helemaal los en kon met een goede combinatie van zelf aanvallen en van achteruit counteren goed meekomen. Twee matchpoints in de 4e game werden helaas niet benut en in de laatste game was Luuk op. Desalniettemin heeft Luuk laten zien dat hij klaar is voor het Landelijk A.
Voor Layla de eerste keer op dit niveau en het doel was vooral om lekker te spelen en ervaring op te doen tegen sterkere speelsters. Dit lukte goed want ze kwam in een poule terecht met allemaal sterkere speelsters. Het duurde wel even voordat ze aan het tempo gewend was, maar gedurende de dag werd ze wel steeds beter. In de eerste ronde van het troosttoernooi kwam ze helaas iemand tegen die nog beter was dan de drie meiden uit de poule, dus bleef het vandaag bij ervaring op doen en bij vlagen lekker spelen.
Tessa kwam in haar poule twee bekenden tegen waar ze vorige week ook al tegen had gespeeld. Tessa kan steeds beter haar draai vinden tussen de B-speelsters. In Assen pakte ze ook voor het eerst een wedstrijd, en eigenlijk waren er ook wel kansjes op meer. De eerste ronde van het troosttoernooi werd haar eindstation.

Op zondag was het de beurt voor de andere spelers. Hier zorgden Erwin en Juliet voor de coaching.
Marit speelde bij de meisjes welpen/pupillen een beetje wisselvallig. Ze won haar eerste twee wedstrijden, maar verloor daarna de volgende twee. Uiteindelijk werd ze derde en dat was het einde van het toernooi voor Marit.
Jona speelde bij de jongens kadetten, hij kwam in zijn eerste wedstrijd met 2-0 achter, maar wist de wedstrijd te keren en haalde er een knappe winst uit. Hierna volgden drie verliespartijen, Jona kwam niet lekker in zijn spel en maakte veel eigen fouten. Gelukkig kon hij de laatste wedstrijd wel winnen en sloot hij de dag zo nog positief af.
David speelde ook bij de kadetten en had een “zwakke poule”. Hij won al zijn vijf wedstrijden met 3-0: een knappe prestatie. Daarna even lekker getraind en hij was klaar voor het hoofdtoernooi: laat de tegenstand maar komen….. Maar dat pakte anders uit. David won de eerste game, maar de tegenstander paste zijn spel geweldig aan en David kon hier moeilijk vat op krijgen. Hij moest zijn tegenstander (die later in de finale kwam) feliciteren.
Ivo speelde bij de junioren, en moest er eerst nog inkomen (zoals hij zelf verwoordde). Dat duurde twee wedstrijden en hierna begon het beter te lopen. De laatste wedstrijden speelde hij lekker, uiteindelijk won hij twee wedstrijden en werd hij vierde in zijn poule.
Kevin won twee wedstrijden in zijn junioren vijfkamp. Hij eindigde op de derde plaats.
Rikkert werd tweede in zijn poule, de enige wedstrijd die hij verloor was tegen Joost van der Weerd (SVE). Na een lange pauze waarin hij flink trainde tegen David, was hij klaar voor het hoofdtoernooi. Daar speelde hij een fantastische wedstrijd die hij met 3-1 won. Rikkert speelde sterk gevarieerd en had een prima focus. De winst was dubbel verdiend! De kwartfinale in het hoofdtoernooi was een bijzondere: tegen trainingsmaatje Rik. De eerste game was voor Rikkert, maar de volgende drie waren voor Rik. Helaas werd dit dus het eindstation voor Rikkert. Rik speelde in een zeskamp en won (volgens eigen zeggen) twee bloedstollende partijen in vijf games.  Hij verloor uiteindelijk 1 wedstrijd, eindigde op een gedeelde eerste plek en ging als winnaar door naar het hoofdtoernooi. Daar dus eerst de kwartfinale tegen Rikkert: Rik speelde goed bij tafel en lekker agressief. In de halve finale was de focus nog steeds prima. Rik serveerde goed gevarieerd, het werden vier krappe games met uiteindelijk een finaleplek voor Rik! Dit werd Rik zijn kans om zijn B-licentie te halen, volop aangemoedigd door de Amersfoorters ging hij prima van start. 2-0 voorsprong, toen een klein dipje. Maar met een prima vierde game won Rik de finale en zijn B-licentie.
Een prima toernooi voor hem, lekker bij tafel gespeeld, goede services en prima mentaliteit. Op naar de B-toernooien!

Spelers, chauffeurs, toeschouwers, coaches bedankt voor deze prima dagen.
Voor nu even rust in het toernooigeweld: na de vakantie gaan we er weer vol tegenaan. Rik B licentie Assen