Janneke en Anouk bij finale Nationale jeugdmeerkampen (NJM)

Janneke en Anouk bij finale Nationale jeugdmeerkampen (NJM)

De finale van de jeugdmeerkampen is toch wel het mooiste toernooi voor de spelers en speelsters in alle leeftijdscategorieën. Door het jaar heen hebben de beste spelers en speelsters zich hiervoor geplaatst en Anouk en Janneke (trainend bij de Academie, competitie spelend bij SHOT Soest) hadden zich bij de beste twaalf speelsters geplaatst.
Op zich al een prima prestatie van beide dames omdat zij beiden ook volgend jaar nog mogen uitkomen in dezelfde leeftijdscategorie.

Janneke speelde bij de meisjes welpen en was er vooral om te genieten van deze twee dagen en veel ervaring op te doen. Met coach Holger lukte dat prima, met één winstpartij op zaterdag zat er helaas nog niet meer in, maar dat gaat alleen maar beter worden…. Janneke speelde lekker aanvallend, soms nog wat last van de effecten die gespeeld werden, maar ze mag trots zijn op wat ze heeft gepresteerd. De twaalfde plek en een mooi aandenken waren voor haar.

Anouk speelde bij de kadetten, ook als eerstejaars maar voor haar was het inmiddels al haar vierde finale weekend…. Anouk speelde een goed toernooi, het spel iets meer uitgebalanceerd en de openingen steeds beter op tafel. Op zaterdag waren er vier winstpartijen, waarbij de winst in de vijfde game tegen concurrente Tanya Misconi (na 10-6 achter in de vijfde game) wel de lekkerste overwinning was. Op zondag volgden daar nog drie winstpartijen bij, uiteindelijk een gedeelde vierde plaats met Tanya en Anne van Bolderen. Anouk werd vijfde, een mooie prestatie en zeer zeker goed spel laten zien.

   

Komende week gaat Anouk en trainingsstage volgen in Roemenië: het walhalla van het dames/meisjestafeltennis: we kunnen dus nog wel wat van haar verwachten!

Voor Janneke staat de Jeugdcup op Papendal nog op het programma: ook een mooi toernooi om je te meten met leeftijdgenoten.

Een mooi weekend is weer voorbij: veel mooie wedstrijden gezien met strijd en passie: klasse dames!