Olaf en Hanno actief in Aalsmeer

Olaf en Hanno actief in Aalsmeer

Op zaterdag 15 juni was het jaarlijkse  kwalificatietoernooi in Aalsmeer. Op dit toernooi spelen de spelers al in de leeftijdscategorie van het volgende seizoen, en kunnen ze proberen hun B-licentie te behouden of te behalen. Olaf en Hanno hadden hiervoor ingeschreven, en we gingen al vroeg op pad met ouders en coaches René en Juliet.
Olaf speelde bij de junioren in een zeskamp. Hij begon nog niet helemaal scherp aan zijn eerste wedstrijd, deze werd dan ook verloren in 5 games. Olaf herstelde zich goed en verloor in de poulefase geen wedstrijd meer, zelfs de nummer 4 geplaatst werd in 3 games opzij gezet. Een eerste plaats in de poule, goed voor de vervolg ronde tegen Nils Dijkstra (Nieuw Vennep). Deze spannende wedstrijd welke 2 kanten op kon gaan, werd uiteindelijk door Olaf in 5 games gewonnen. Op naar de laatste wedstrijd voor een B-licentie, in deze wedstrijd mocht Olaf aantreden tegen Niels de Klerk (Rijnsoever). Dit zou een lastige wedstrijd worden, Niels speelde met lange noppen.
De games waren zeer wisselvallig van beide spelers, dus ook hier moest de vijfde game de beslissing brengen. In deze game had Olaf het erg lastig en stond al snel enkele punten achter. Olaf vocht zich goed terug, maar vond helaas zijn Waterloo in deze game. Zwaar teleurgesteld en met de uitdrukking “ze moeten dit materiaal verbieden” keerden we om vier uur weer naar Amersfoort.

          

Hanno speelde bij de pupillen ook in een zeskamp.
Zijn eerste wedstrijd werd met 1-3 verloren maar hier zaten hele spannende games bij: Hanno speelde goed en bleef rustig maar de tegenstander was (nog) net een maatje te groot. Ook de volgende tegenstander werd door Hanno gefeliciteerd, maar ook in deze partij was zijn spel prima.
De volgende twee wedstrijden werden gewonnen: de goede service en mooie aanvalsballen zorgden voor de punten. In de laatste wedstrijd nam de spanning wat toe en was er een time out  nodig, maar dat kon het tij niet keren: Hanno verloor met 1-3. Wel weer veel geleerd vandaag en het doel was bereikt: rustig blijven en genieten van wat er al goed gaat.
We hebben ook gezien waar we aan kunnen werken de komende periode, dus daar gaan we weer mee aan de slag. Voor Hanno komt er nog één groot toernooi aan de komende periode: de Jeugdcup op Papendal…….

Ouders en coaches weer bedankt voor de support!