Nederlands kampioenschap: David en Anouk bij laatste acht

Nederlands kampioenschap: David en Anouk bij laatste acht

In het weekend van 11 en 12 mei werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld in Nijmegen.
Op zaterdag waren de welpen en de B-spelers aan de beurt.
René en Juliet waren deze dag de coaches.
Jibbe speelde bij de jongens junioren en als tweedejaars junior heeft hij al wel wat ervaring in zijn rugzak. Hierdoor legt hij zichzelf soms ook te veel druk op, en dat komt niet altijd ten goede van zijn spel. Jibbe speelde deze dag iets te lief voor zijn tegenstanders en dat zorgde ervoor dat hij in zijn zeskamp één wedstrijd wist te winnen. Helaas ook twee keer een verlies in de vijfde game, en dus geen plek in de volgende ronde voor hem.
Voor Mees is dit zijn eerste juniorenjaar en dat is altijd erg wennen. Uiteindelijk deed hij het best goed en mocht hij met 1 overwinning op zak terug naar Amersfoort.
David is laatstejaars junior en stond in zijn poule ook eerste geplaatst.  Hij liet zien dat die plaatsing terecht was: hij wist al zijn vijf poulewedstrijden te winnen. In het vervolgtoernooi most hij tegen Maurice Storteboom: een tegenstander die hij ook volgende week gaat ontmoeten bij de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor clubteams.
David liet zien dat hij vandaag de beste was, en ook de wedstrijd daarna werd in een spannende viergamer gewonnen. Hierna moest hij tegen de nummer één geplaatste Erik Verzijl (SKF) en dat was een maatje te groot. In vier games wist Erik te winnen, later werd hij ook de winnaar van het toernooi. David heeft er deze dag het maximale uitgehaald, een plaats bij de beste acht spelers was het hoogst haalbare vandaag.
Hanno speelde bij de welpen en had vooral de eerste wedstrijd nog last van zenuwen. Hierdoor verloor hij deze wedstrijd wat ongelukkig in vijf games. Pelle Kuipers was te sterk, maar daarna herpakte hij zich prima. Met goede blokballen en mooie openingen wist hij twee wedstrijden op rij te winnen. Daarna volgde de laatste wedstrijd tegen Jayce van den Berg en die werd met 1-3 verloren. Maar ook Hanno kan terugkijken op een goed toernooi: mooie rally’s laten zien en positief geknokt voor ieder punt!

Op zondag waren de A-spelers aan de beurt en hier kwam Anouk in actie. Zowel in het dubbel (met Anna Peters) en in het enkelspel.
In het dubbelspel in de halve finale moest een 0-2 achterstand worden omgebogen in een overwinning: dat lukte! In de finale waren Liecke Greven en Fleur Hoogeveen duidelijk te sterk, tweede van Nederland is een mooi resultaat.
In het enkelspel moest Anouk in een vierkamp spelen. De eerste twee wedstrijden werden met 3-0 gewonnen, hierna werd de beslissende wedstrijd voor de winst in de poule gespeeld tegen Liecke. Anouk zat er niet lekker in, te veel eigen fouten en het spel soms wat te eenzijdig. De games werden krap verloren, maar het werd een 0-3 nederlaag. Gelukkig wel door naar de volgende ronde, maar hierin bleek Fleur te sterk. Anouk kwam niet onder de druk van Fleur uit en met 0-3 moest ze haar tegenstandster feliciteren. Helaas verliep deze dag niet zoals we verwacht hadden, maar ook hiervan kunnen we weer leren voor het volgende toernooi. En een plek bij de beste acht speelsters van Nederland kunnen er niet veel zeggen!

Het was een vol weekend voor spelers en coaches, iedereen weer bedankt en op naar het volgende leermoment!