Olaf tweede in Tilburg, ook Dominique en Janneke in de prijzen!

Olaf tweede in Tilburg, ook Dominique en Janneke in de prijzen!

Op zaterdag stond het ranglijsttoernooi in Tilburg op het programma, gevolgd door het A-toernooi op zondag.
We waren hier met aardig wat spelers van de Academie: en er waren ook successen te melden!
Spelers uit alle windstreken treffen elkaar op deze toernooien en daar waren op zaterdag Bram, Timon, Hanno en Olaf ook bij. Ook Dominique (Almere), Laurens en Janneke (SHOT Soest) die trainen bij de Academie speelden op zaterdag.
Timon speelde bij de kadetten (geen skeletten hoor Hanno!!) en deed dit als eerstejaars prima. Hij begon zijn eerste wedstrijd nog wat onwennig in de grote hal met 49 tafels…..Na een verliespartij pakte hij het goed op en wist het zijn tweede wedstrijd met duidelijke cijfers te winnen. Dat gaf de burger weer moed, zeker ook met een trotse opa en oma op de tribune! Hierna speelde Timon nog drie wedstrijden die hij helaas verloor, maar zoals al vaker gezegd: heel veel leermomenten gehad. Het goede spinspel van Timon met zijn soms perfecte plaatsingen zorgde voor veel punten en dat is iets om op door te bouwen.

         

Bram speelde bij de jongens pupillen (een categorie jonger dan Timon), en ook voor hem was het wennen in een zaal met zoveel tafels… Zijn eerste wedstrijd verloor hij nipt in vier games, maar daarna kwam Bram los… Met zijn lekkere spinballen (soms ook van ver achter de tafel!) maakt hij het zijn tegenstanders moeilijk en won hij zijn twee volgende wedstrijden. Daarna een hele spannende wedstrijd tegen de latere halve finalist Martijn Hogenboom die hij krap in vijf games verloor. Zijn laatste wedstrijd was ook een hele spannende, Bram won met 10-12 in de vijfde game! Met drie gewonnen wedstrijden eindigde Bram in een “driehoekje” op de tweede plaats, helaas na de berekening toch vierde geworden.

Olaf begon sterk aan zijn toernooi in Tilburg. Hij wist met goed spel en rustige spinballen achter op tafel zijn tegenstanders met een deceptie achter te laten. 3 Van de 5 tegenstanders wisten van Olaf geen game te winnen. De andere tegenstanders kregen 1 game van Olaf. Goed voor een eerste plaats in de poule en door naar de vervolgronde.
Teun van Asselt (2de geplaatst) was de tegenstander is deze sidderende wedstrijd, welke alle kanten op kon. Met veel goede rally’s van beide kanten, kwam Olaf met 11 -8  in de vijfde game als winnaar van tafel.
In de kwartfinale was Daan Bakker de tegenstander. Ook deze wedstrijd kon alle kanten op gaan en 4 van de 5 games ging met 2 punten verschil naar de spelers. In de vijfde game was het wederom Olaf die nu met een marge van 3 punten de game naar zich toe trok.
In de halve finale was de nummer 1 geplaatst van het toernooi Elliot Tapper de tegenstander van Olaf. Ook deze wedstrijd was een echte strijd en duurde ook weer 5 games, met Olaf als winnaar. De finale was bereikt van deze lange maar steeds mooier wordende dag.
Adrie van Tuil spelend met lange nop en  clubgenoot bij SKF, was nu de tegenstander. Na 2 games stond er een goede 2 – 0 op het scorebord in het voordeel van Olaf. Door goede coaching kwam Adrie terug tot 2 – 2 en wederom moest de vijfde game de beslissing brengen. Deze game werd het kleinst mogelijke verschil gewonnen door Adrie. Helaas net geen eerste plaatst maar een zeer goed spelende Olaf kan terugkijken op een mooie dag met zeer goed spel.

        

Hanno speelde ook bij de pupillen, en dat als eerstejaars pupil. Zijn eerste wedstrijd was tegen een bekende uit de afdeling Midden: Sam Groenewoud (SVO). Hanno zat er nog niet goed in en verloor deze wedstrijd in drie games. (Later bleek Sam ook de sterkste van de poule te zijn… Hanno liet zich niet afleiden en bleef geconcentreerd en gemotiveerd strijden voor ieder punt en dat leverde hem twee mooie winstpartijen op. Zijn goede service en snelle ballen bij tafel zorgden voor veel punten. In zijn vierde wedstrijd speelde hij “de beste wedstrijd ooit”: rustig en bekeken scoorde hij zijn punten, helaas niet genoeg voor de winst maar fantastisch om te zien wat hij al kan! De beloning voor zijn spel kwam dan ook nog in zijn laatste wedstrijd die hij in vijf games won. Al met al een goed toernooi voor hem met drie winstpartijen en een positief wedstrijdgedrag: dat smaakt naar meer!

Dominique speelde bij de meisjes pupillen in een achtkamp. Dit deed ze prima met zes winstpartijen. Het venijn zat in de staart: de laatste wedstrijd werd in vijf games verloren, wel een prachtige tweede plaats voor Dominique en misschien zelfs wel een B-licentie?

Laurens speelde bij de pupillen en won drie wedstrijden. Met lekker open spel maakte hij het zijn tegenstanders lastig, met uiteindelijk een keurige derde plaats in zijn poule.

Janneke speelde bij de meisjes welpen in een zevenkamp. De meeste “dames” kenden elkaar al wel en Janneke wist dat de wedstrijd tegen Melanie Strookman (TTVN) wel eens heel belangrijk kon worden…… Alle andere wedstrijden werden met 3-0 gewonnen, met mooie spinrally’s en goede plaatsingen. Alleen de wedstrijd tegen Melanie werd met 11-7 in de vijfde game verloren….. Dat betekende een keurige tweede plaats, uiteraard wel even een kleine teleurstelling maar ook blij met een tweede plek en een A-licentie!

Zondag was het voor de A-spelers en daar waren Anouk en Marlieke (SHOT Soest) onze vertegenwoordigers. Omdat bij de meisjes de leeftijdsklassen gecombineerd werden was het wel een uitdagend programma voor beide dames…..

Marlieke speelde voor het eerst een A-toernooi en deed dat prima. Lekker open spel, geen winstpartijen maar wel genoten en veel geleerd.

Anouk zat in een poule bij de als eerste geplaatste juniore Karlijn van Lierop. Verder ook bij Xijin Zheng en deze dames waren te sterk. Hierdoor plaatste Anouk zich in de onderste helft van het schema en begon ze met een bye (helaas hierdoor 3 uur pauze….). Maar Anouk ging hier goed mee om en won achtereenvolgens van Anya Cao, Liecke Greven en haar laatste wedstrijd tegen Anne van Bolderen. Vooral in de laatste wedstrijd liet Anouk zien dat ze gegroeid is in haar spel: een gevaarlijke backhand en spinrally’s waar ze punten me kon scoren. Uiteindelijk een 13e plaats: een mooi resultaat en ook het maximaal haalbare voor vandaag.

Het was een leerzaam en gezellig weekend, alle ouders en coaches bedankt!