Rikkert zorgt voor de zesde B-licentie voor Amersfoort!

Rikkert zorgt voor de zesde B-licentie voor Amersfoort!

Ivo en Rikkert speelden vandaag de ranglijstfinale in Zoetermeer. Beide jongens hadden bij  de afgelopen ranglijsttoernooien voldoende punten verzameld om hiervoor te worden uitgenodigd. Als coach was Sander deze dag mee om de jongens van goede tips te voorzien. Het werd een gezellige en spannende dag  met veel mooi tafeltennis.

Ivo begon zijn eerste wedstrijd sterk en won deze overtuigend. Ivo speelde vandaag actief en gefocust en speelde prima partijen. De tegenstand was geducht en de onderlinge verschillen klein. Hij eindigde met 2 gewonnen partijen en helaas was dit niet voldoende om door te spelen voor een B licentie.

Rikkert kreeg meteen een pittige verdediger op zijn pad en begon met verlies. Hij behaalde  uiteindelijk vier winstpartijen en dat was goed voor een derde plek.  De nummers 1 kregen direct een B licentie en voor de  nummers 2 en 3 volgde een onderling duel met de andere poule. Rikkert speelde tegen Eric de Boer (Hilversum) van poule A. Het was een spannend duel en Rikkert won met 3-1 en mocht met de B-licentie naar huis gaan.  Een prima prestatie van Rikkert, die ook in de landelijke klasse al flinke sprongen laat zien.

Rikkert en Ivo hebben vandaag in Zoetermeer laten zien dat er hard gewerkt wordt in Amersfoort: met zes B-licenties en 1 A-licentie zijn we met zijn allen op de goede weg!

Ieder bedankt voor de inzet!

Sander

IMG-20160403-WA0004