Sven en David laten zich zien bij het jeugdklassentoernooi in Zwolle

Sven en David laten zich zien bij het jeugdklassentoernooi in Zwolle

Tijdens het Nederlands kampioenschap voor senioren in Zwolle wordt ook jaarlijks het jeugdklassentoernooi georganiseerd. Jeugdspelers uit het hele land met de hoogste percentages in hun klasse spelen dan tegen elkaar. Uit Amersfoort waren David (Over ’t Net) en Sven (Hoogland) geselecteerd door de jeugdcommissie van de afdeling Midden.
De warming up was een bijzondere: aerobic Table Tennis gegeven door de initiator uit Engeland: Steve Rowe. Het was mooi om alle deelnemers op de muziek in beweging te zien komen, en ook onze jongens deden hun best.

20160319_101427        20160319_100713
Sven en David speelden in een achtkamp: Sven tegen spelers die in oktober 2015 in de 4e klasse speelden, David tegen 1e klasse spelers. Ze deden het prima: Sven won al zijn wedstrijden en won zijn achtkamp, David verloor slechts 1 wedstrijd en eindigde op een tweede plaats. Beide jongens gingen door naar de vervolgrondes en dat was een prima resultaat. De afdeling Midden deed het sowieso fantastisch in de meerkampen: van de 20 spelers eindigden er maar liefst 12 op plek 1 of 2!
Na de meerkampen werd het een afvalsysteem en hierin bleken de tegenstanders van David en Sven een maatje te groot. Toch hebben de jongens een prima toernooi gespeeld, tussen hun eigen wedstrijden kon er ook nog gekeken worden in de andere zaal waar de toppers van Nederland streden om de nationale titels.

Aan het einde van de dag bleek dat de afdeling Midden voor de derde keer op rij de afdelingsbeker veroverde: dat is iets om trots op te zijn!
En onze academiejongens Sven en David hebben daar een mooie bijdrage aan geleverd!